Ossza meg, hívjon meg másokat is!

Csak a változás állandó! Aki nem változik, nem tart lépést, az lemarad!

Küldetésünk, hogy rendszeres szakmai konferenciákon keresztül lehetőséget adjunk minden érdeklődőnek az egymástól tanulásra. Célunk eléréséhez igyekszünk mindig a szakma iránt legelkötelezettebb kollégákat felkérni, hogy tudásukat megosztva segítsenek, velünk közösen azoknak, akik az első lépéseket teszik meg a lean utazásuk során és azoknak is, akik már tapasztalataikra építve szeretnének további lendületet kapni. Példákat, esettanulmányokat mutatunk be, érintve a főbb stratégiai és szervezeti szintű irányokat is.
Nem csak multinacionális vállalatok számára nyújtunk szakmai érdekességeket, de KKV-k tulajdonosai és munkatársaik is megtalálják a számukra fontos építő gondolatokat.

A lean menedzsment és az Ipar 4.0 egy plattformon!

Pillantson bele korábbi konferenciáink fotóiba itt >>

Csatlakozzon hozzánk és épüljön Ön is velünk!

 

MyLEAN 2017 – a LeanCenter XIX. konferenciája

Miért MyLEAN a konferencia elnevezése most?

Mert hiszünk az egymástól tanulás fontosságában és erejében! „Az én „lean-em”, amit bemutatok Neked. Én így értelmezem, én így csinálom. Amit megtanultam, mostantól a Tiéd is, így lesz MyLean-ből OurLean.” .

Mikor és hol?

Dátum: 2017. március 23, csütörtök

Jelentkezési határidő: 2017. március 15.

Helyszín: Best Western Plus Lakeside Hotel, Székesfehérvár

(Székesfehérvár, Ligetsor 50A)

GPS: 47.197979, 18.400714

Idén tavasszal az alábbi témákat elemezzük:


1. Mitől lesz egy átállási (SMED) workshop hatékony és eredményes?
2. Milyen eredményeket, kimeneteket produkál egy logisztikai kapacitáselemzés?
3. Miként lehet hatékonyabban kiszolgálni egy országos elosztóhálózat üzleteit ugyanazzal az autóflottával?
4. Hogyan álljunk neki egy teljes értékáram (Value Stream) átalakításának? Mi a jó gyakorlat arra, hogy valóban eljussunk a jelen állapot térképtől a jövő állapot térképen vizionált céljainkig? Hogyan lehet bevonni a szervezet minden tagját a fejlesztésbe?

5. Miként épült be a dolgozói képzések gyakorlatába az egyik legfontosabb lean eszköz, a yamazumi?

6. Milyen hatással van a Hoshin Kanri a szervezet működésére és a mutatószámokra?
7. Milyen megoldásokat nyújt egy szoftveres folyamatmodellezés a cég globális optimumának meghatározására?
8. Hogyan tudjuk inspirálni, motiválni arra a szervezetet, hogy tanuló lean szervezetté váljon? Hogyan tudjuk elérni, hogy ne csak eszközhasználattá, 'bevezetéssé' váljon a Lean?  Hogyan tudunk folyamatos fenntartható eredményeket elérni, nemcsak eseti eredményeket? Hogyan tudjuk a Lean-t a mindennapi gondolkodás részévé tenni, ami alapvetően megváltoztatja a hozzáállásunkat?

Előadóink:

 • Tömpe László, LeanCenter
 • Nemzecsky Attila, Xylem
 • Králik Zsolt, Sanofi
 • Egresits Gábor, MOL
 • Povázsay Péter, MOL
 • Molnár Zsolt, GraphIT
 • Böröcz András, Prospera Europe
 • Virág Gábor, iQor
 • Balogh Zsolt, Honeywell
 • Budai Zoltán, GE


A program:

08:20 - 09:00
9:00
09:00 - 09:30

Átállás optimálisan * okosan = eredményesen

Az "átállás" nem tisztán a szerszámcseréből áll, mégis vannak értelmezések, melyek szerint pusztán ennyiben kimerül a folyamat. A SMED gyakorlata az átállást, mint önálló folyamat fejlesztését célozza. A lényeg a fenntarthatóságban rejlik, amitől a módosított termékváltási rutin igazi sztenderdként tud működni a későbbiekben. Hogy mi a SMED valódi esszenciája, hol vannak a módszer határai, mik a sikeres és igazán eredményes SMED workshop jellemzői? Példákon, esettanulmányon keresztül megtudhatjuk az előadásból. (ELŐADÓ: TÖMPE LÁSZLÓ - LEANCENTER)
09:35 - 10:05

Erőforrás tervezés a logisztikán

A lean menedzsment fogalomvilágát elsősorban a termelési folyamatok optimalizálásával kötik össze. Cégünknél pár évvel ezelőtt a logisztikai folyamatok fejlesztésének igénye a gyártósorok anyagellátási helyzetének elemzése kapcsán került előtérbe, ehhez kértük a LeanCenter segítségét. Az előadás azt mutatja be, miként tudtuk felmérni a logisztikai fő- és mellékfolyamatokat, azok erőforrás igényét és ezek alapján milyen menedzsment döntéseket hoztunk a hatékonyság fejlesztése és fenntartása érdekében. (ELŐADÓ: NEMZECSKY ATTILA - XYLEM SERVICE HUNGARY KFT, FOLYAMAT FEJLESZTÉS VEZETŐ)
10:10 - 10:40
10:45 - 11:15

Hoshin Kanri – avagy bennünk van az X!

Immár 3 éve, hogy a régi időkre jellemző stratégiai vállalatirányítási rendszerünket lecseréltük a Hoshin Kanri módszerre, amelyet saját nomenklatúránkban X-mátrixként emlegetünk. Szeretnénk bemutatni, hogy milyen változásokat hozott ez az életünkbe, illetve hogyan határozzuk meg az adott évre a prioritásainkat, célkitűzéseinket, az ahhoz tartozó akcióinkat havi bontásban. A sikeres teljesítményhez elengedhetetlen az X-mátrix megfelelő módon történő eljuttatása minden dolgozóhoz, valamint az alkalmas mutatószámok (KPI-ok) megválasztása és rendszeres követése is. (ELŐADÓ: KRÁLIK ZSOLT - SANOFI, LEAN VEZETŐ)
11:20 - 12:05

Rugalmas üzemanyag ellátás

Az üzemanyag szállítás területén a kihívást a változékony vevői igények lekezelése és a keresletben jelentkező ingadozó csúcsok kisimítása jelentette számunkra. Első lépésként más megvilágításba helyeztük a problémát, arra törekedtünk, hogy egyszerre legyünk rugalmasak és hatékonyak, mindemellett a vevői igényeket is a lehető legmagasabb szinten szolgáljuk ki. Az Értékesítéssel, Kiskereskedelemmel és a Moltransszal együttműködve új kiszállítási módszereket dolgoztunk ki, melyekkel rugalmas szolgáltatást tudunk nyújtani vevőinknek. Hogy milyen módszert alkalmaztunk és eredményeket értünk el? Az előadásból kiderül minden, többek közt az is, hogy miként látta a folyamatot és a változást a központi lean szervezet. (ELŐADÓK: EGRESITS GÁBOR - MOL, SZÁLLÍTÁS MENEDZSMENT VEZETŐ és POVÁZSAY PÉTER, LEAN MANAGER, MOL)
12:10 - 13:30
13:30 - 14:15

Aki nem lép egyszerre..

A cégek többsége kiaknázta már a részlegenkénti, cellánkénti, soronkénti hatékonyságnövelésben rejlő potenciált. Érdemes megnézni, hogy az automatizálás, a big data, és egyéb szoftveres megoldások milyen módon nyújtanak továbblépési lehetőséget a cég globális optimumának meghatározása és az annak megfelelő működés elérése felé. A graphIT Kft. a Siemens PLM megoldások és a világvezető lean termelésütemező rendszer, az Asprova hazai forgalmazójaként számos valós hazai esettanulmányon keresztül mutatja be az út buktatóit, sikereit, eredményeit, s az előadásból azt is megtudjuk, hogy mi lesz azzal, aki nem lép egyszerre. A Prospera Europe Kft vezetői 2012-ben egy új üzletág elindítását álmodták meg és zöld mezős beruházás keretében 2013-ban elindult a fémmegmunkálási üzletáguk Hevesen, az ipari parkban. 3 év elteltével Magyarországon először nyerték el az Év Gyára díjat a 3 milliárd Ft alatti árbevétel kategóriában. 2016. májusában bevezették az Asprova termelésütemező rendszert és ennek tapasztalatairól fog beszélni előadása során (ELŐADÓ: MOLNÁR ZSOLT - GRAPHIT KFT, SENIOR PLM KONZULTÁNS és BÖRÖCZ ANDRÁS, PROSPERA EUROPE KFT.)
14:20 - 14:50

Értékáram transzformáció – Struktúra a fejlesztéshez

Hogyan álljunk neki egy teljes értékáram (Value Stream) átalakításának? Mi a jó gyakorlat arra, hogy valóban eljussunk a jelen állapot térképtől a jövő állapot térképen vizionált céljainkig? Hogyan lehet bevonni a szervezet minden tagját a fejlesztésbe? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ ez a gyakorlati példákon alapuló előadás. Számos esettanulmányon keresztül mutatja be, hogyan válhat ez a módszertan a vállalati Lean kultúra meghatározó elemévé. (ELŐADÓ: VIRÁG GÁBOR - iQOR KFT, REGIONAL LEAN MANAGER)
14:55 - 15:30
15:35 - 16:05

Yamazumi: kiegyenlítés digitális eszközökel

Napjaink vállalatainak egyik nagy kihívása a a megfelelően képzett munkavállaló vagy a szükséges képzettség gyors elsajátítása. Sokféle eszközzel lehet biztosítani a megfelelő alapképzettséget a munkafolyamatokra, mégis számtalanszor tapasztaljuk azt, hogy a kimenet nem konstans. De mégis miért? És hogy lehet jobban? Jó hír, van segítség: Yamazumi digitális eszközökkel. (ELŐADÓ: BALOGH ZSOLT - HONEYWELL KFT, HOS PROCESS EXCELLENCE VEZETŐ)
16:10 - 16:40

Lean materializmus meghaladása

COOL avagy kísérlet a Lean kultúra megvalósítására egy extrém gyorsan változó, magas hozzáadott értékű szolgáltatást nyújtó irodai környezetben. Hogyan tudjuk inspirálni, motiválni arra a szervezetet, hogy tanuló lean szervezetté váljon? Hogyan tudjuk elérni, hogy ne csak eszközhasználattá, 'bevezetéssé' váljon a Lean? Hogyan tudunk folyamatos fenntartható eredményeket elérni, nemcsak eseti eredményeket? Hogyan tudjuk a Lean-t a mindennapi gondolkodás részévé tenni, ami alapvetően megváltoztatja a hozzáállásunkat? Ezen kérdések megválaszolására tesz kísérletet a COOL program a GE Global Operation szervezetében. Az előadás során az eddigi tapasztalatokat, elért eredményeket és nehézségeket igyekszik bemutatni. (ELŐADÓ: BUDAI ZOLTÁN, SIMPLIFICATION PROJECT MANAGER, GE)

Részvételi díj:

 • Normál, egyéni részvételi díj: 58.000,- Ft + ÁFA / fő
 • VIP Tagok részvételi díja (20% kedvezmény): 46.400,- Ft + ÁFA / fő
 • Early bird jelentkezés (2017. február 17, 16:00-ig érvényes kedvezmény): 48.000,- Ft + ÁFA / fő
 • Csoportos részvételi díj (5 fő felett): 48.000,- Ft + ÁFA / fő
 • Tanácsadói kategória: 299.000,- Ft + ÁFA / fő

 

A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!

MyLEAN2017_VIP tagság

Tudjon meg többet a VIP Tagságról >>

 


Regisztrációs feltételek:

 • A regisztrációs feltételek elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy a jelentkezési lap kitöltése hivatalos megrendelésnek minősül, és vállalja, hogy az AURUM OKTATÁSI KÖZPONT KFT. számlájára (K&H Bank 10200634 – 48170170 – 00000000) a részvételi díjat 8 maptári napon belül befizeti!
 • A részvételi díj tranzakciós költsége a résztvevőt terheli. 
 • A kedvezmények nem vonhatók össze!
 • Csoportos jelentkezési kedvezmény minimum 5 fős csoportok számára érvényes, azonos számlázási adatok esetén.
 • A helyszínen készpénzes fizetésre nincs mód! 
 • A jelentkezést követően díjbekérőt küldünk a megadott email címre, csoportos jelentkezés esetén a lista első helyen szereplő címére.
 • Az utalás beérkezését követően, a részvételi díj befizetéséről szóló számlát az AURUM OKTATÁSI KÖZPONT KFT. az utalást követően azonnal postázza a jelentkező részére. 
 • A rendezvényen való részvétel feltétele a részvételi díj előzetes rendezése!
 • A jelentkezéseket a részvételi díjak beutalási sorrrendjében fogadjuk, így ha teheti, javasoljuk, hogy mielőbb gondoskodjon a díj elutalásáról! 
 • A részvételi díj tartalmazza a konferencia programjára történő belépést, valamint a szünetekben az ellátást. 
 • A feltételek elfogadásával Ön azt is tudomásul veszi, hogy regisztrációja egyben hozzájárulás ahhoz, hogy az AURUM OKTATÁSI KÖZPONT KFT. a megadott e-mail címére további HR, lean szakmai, képzés és menedzsment témájú üzeneteket, hírlevelet küldjön. 
 • A rendezvényen tanúsító-, tanácsadó- és képző cégek munkatársainak jelentkezése csak a tanácsadói kategóriában elfogadott! Az elbírálás alapja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hivatalos és nyilvános adatbázisa. A csoportos, kedvezményes jelentkezés valamint az early bird kedvezmény a tanúsító-, tanácsadói, illetve képző cégek kategóriájában nem alkalmazható!
 • A Regisztrációs és Lemondási feltételek elfogadásával Ön igazolja, hogy azokat elolvasta, megértette és regisztrációját kötelező érvényű megrendelésnek tekinti!
 • Ez a regisztráció elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.

Lemondási feltételek:

 • A részvétel lemondása, illetve a jelentkező akadályoztatása esetén személycsere csak írásban lehetséges (marketing@leancenter.hu), a konferencia előtt, legkésőbb 2017. március 15-ig. Határidőn túli lemondást nem tudunk elfogadni, ilyen esetben a résztvevő köteles a részvételi díjat megtéríteni.

 

Kapcsolat:

info@leancenter.hu

 

Együttműködő Partnerünk:

 

 

 

 

 

 

Rólunk mondták

 • Több, mint egy éve lett szerződött partnerünk a LeanCenter. Eddigi tapasztalataink alapján azt állíthatom, hogy kifejezetten elégedettek vagyunk munkatársaik szakmai felkészültségével,  rugalmasságával és  problémamegoldási készségével. Igazi erősségük a mérnöki pozíciók betöltésében való közreműködés, amely esetünkben kiemelt fontossággal bír. Bármilyen problémával fordulhatunk hozzájuk, többnyire mindenre van ötletük, kreativitás terén sem szenved hiányt a csapatuk!

  LEGO Manufacturing kft – Polonkai Rita/HR koordinátor
 • A LeanCenter-ről már korábban is sok jót hallottam és amikor sürgőssé vált számunkra egy stratégiailag fontos műszaki pozíció betöltése, hozzájuk fordultam. Fontos volt számomra, hogy olyan cég vegyen részt a kiválasztásban, aki szakmailag maximálisan kompetens és mielőbb eléri a legmegfelelőbb jelölteket. Ez sikerült a LeanCenterrel, időben rendkívül gyorsan, szakmai tapasztalatban és tudásban is megtaláltuk a legjobb kollégát. Műszaki területen nem kérdés, hogy kihez fogok fordulni a jövőben is, őszintén ajánlom a LeanCentert minden jövőbeli Ügyfélnek.

  Vestfrost Zrt - Gattyán László, vezérigazgató

Itt vagyunk

LeanCenter - Működési hatékonyságfejlesztés, folyamatoptimalizálás, interim management, lean tanácsadás, lean képzés, LEAN és TPM audit

LeanCenter.hu - A LEAN szakma központja - © 2013-2017 AURUM Oktatási Központ kft. Minden jog fenntartva.

Lean képzések, amiben jók vagyunk:

Lean menedzsment, 5S, Shopfloor management, Lean office, Lean HR, Kaizen ismeretek, VSM - Értékáram elemzés, SMED - gyors átállások, TPM - Teljes körű hatékony Karbantartás, Lean alkalmazás, Lean navigáció, Lean akadémia, Lean manager, Kaizen moderátor, Kaizen manager, TPM manager, TPM szakértő / TPM expert, Kaizen szakértő / Kaizen expert, Lean szakértő / Lean Expert, Lean implementer, Lean navigátor, Lean auditor, Kaizen moderátor, Lean coach, Lean tanácsadó képzés, 5S alapismeretek, 5S koordinátor, Lean a logisztikában, Lean a minőségirányításban, Lean Green Belt, Lean Black Belt, Lean Six Sigma, Poka-yoke Hibamentes megoldások, Six Sigma Yellow Belt, Six Sigma Green Belt, Six Sigma Black Belt, Six Sigma White Belt, A3 problémamegoldás, Lean office,  Projekt menedzsment, Projekt menedzser, FMEA moderátor, FMEA – Hibamód és hatáselemzés, Ergonómia, Termelésprogramozás, termeléstervezés,  APQP - Minőségtervezés és Control Plan, PPAP - Termék jóváhagyási folyamat (Production Part Approval Process), SPC tréning , MSA - Mérőrendszerek kiértékelése (Measurement System Analysis),Global 8D - Problémamegoldó Training, Problémamegoldó technikák, DOE - Minőségjavító kísérlettervezés, Minőségfejlesztési eszközök, technikák - Seven Quality Tools, Vezetői motivációs tréning, Vezetői kommunikációs tréning, Kommunikációs tréning, Csapatépítő tréning,  Változásmenedzsment, Train the trainer (Trénerképzés), Supply Chain Management, HR Controlling, Hogyan építsünk csapatot?, Interjútechnikák, Asszertív kommunikáció és személyes hatékonyság, Nonverbális kommunikáció / Testbeszéd, Lean, Six Sigma, Folyamatmenedzsment, Kaizen menedzsment tréning, Motivációs képzés

Kapcsolódó kulcsszavak: Lean képzés, Lean Konferencia, Lean Tanácsadás, TQM, minőségmenedzsment, szervezetfejlesztés, folyamatmenedzsment, Balance Score Card, Poka-Yoke, JIT - Just in time, TPM, Six sigma, projektmenedzsment, teljesítménymenedzsment, lean enterprise, lean manufacturing, lean production, lean tools, lean szakmai, lean six, lean services, lean consumption, lean transformation, lean expo, adrenalean, lean est, lean, toyota, ford, Lean termelési rendszer, toyota termelési rendszer, tps, kanban, 5s, smed, poka yoke, jidoka, standard work, egysegesitett munka, berendezés hatékonyság, lean akadémia, működésfejlesztés, Lean,Six Sigma, Folyamatmenedzsment, Kaizen menedzsment tréning, kaizen, lean, TPS, TPM, lean fórum, jidoka, lean portál, lean elemek, lean cikk, lean publikáció, 5S, pareto, 8D, FMEA, SMED, OEE, toyota, lean vsm, value tream mapping, 7 waste, MUDA, MURI, MURA, folyamatos, fejlesztés, adatbázis, gyártósor, lean gyártócella, lean koncepció, gyártósor tervezés, lean cella, lean cell, lean production, flow, áramlás, érték, áram, value, stream, mapping, költség, csökkentés, optimalizálás, tanács, kapcsolat, Poka-Yoke, hülyebiztos, hogyan, módszer, mi a lean, karcsúsított termelés, rugalmas termelés, lean mérnök, lean szakértő, lean szakember, lean közösségi portal, halszálka, ishikawa, diagram, ishikawa diagram, ABC elemzés, lean company, lean gyártás, lean folyamatok, lean folyamat, lean filozófia, lean gondolkodás, lean gyártás, lean office, lean iroda, lean administration, kaizen mérnök, kaizen manager, lean mérnök, lean manager, six sigma ipari mérnök, SMART, OPF, one piece flow, folyamat, kanban kártya, kanban card, demand flow, flow, capacity, takt idő, ciklusidő, ütemidő, lean fejvadász, lean állás, six sigma black belt állás, leanes állás, lean expert állás, lean expert, lean manager, cip kaizen mérnök, lean szakmai közösség, lean szakma, lean fejvadász, lean koordinátor, tpm koordinátor, tpm vezető, lean design, lean line design, work cell, cell design, pull flow, push flow, flow production, húzó termelés, toló termelés, lean mérnök, lean, toyota, lean manufacturing, manufacturing, lean enterprise, lean production, lean business, production, lean production, mgmt, lean experts, lean tools, lean training, lean manufacturing, lean enterprise, production, sigma, training, management, program, lean healthcare, lean tools, lean consumption, lean six, lean training, lean thinking, lean management, sigma training, lean resources, lean administration, lean businesses, lean transformation, lean success, lean consultant, lean learning, lean trainers, lean cég, lean vállalat, lean principles, lean solutions, lean workshops, lean services, manufacturing lean, lean mfg, lean networks, system, lean termelés, lean iroda, lean eszközök, lean support, lean beruházás, lean támogatás, lean szakma, lean web, lean központ, lean enterprise, lean enterprises, lean magyar, magyar lean, lean manager, lean menedzser, lean gyártás, lean kompetenciák, lean kompetencia, lean leírás, lean szöveg, lean oktatás, lean tréning, lean magyarország, lean toyota, toyota módszer, lean tanácsadás, lean pályázat, lean cikk, tps cikk, tps publikáció, tps pdf, lean pdf, lean toyota, lean mérnök, kaizen leader, gemba leader, lean navigator, lean transformation, lean átalakulás, lean szervezet, lean competence, toyota way, lean thinking, lean szemléletmód, toyota rendszer, gyártás, Shigeo, Shingo, Ohno, Taichi, Sakitchi, interim, interim management, lean consulting, lean tanácsadó cégek, lean esettanulmány, lean tanácsadás, lean transformation, lean community, Lean, Lean Termelési Rendszer, TPS, Toyota Termelési Rendszer, Kanban, SMED, 5S, 6S, JIT, Lean production, Lean production system, Toyota production system, lean assessment center, lean ac, lean, kaiaku, kaisen, kan-ban, kaizen management, total management, total productive, total service management, flow kaizen, flow management, lean flow, lean tool, lean toolset, consulting consultancy, productive management,manufacturing lean, lean segédlet, manufacturing videos, lean képzési, lean sigma, lean képzések, lean abc, lean társadalom, lean egészségügy, lean munka, lean állás, lean menedzsment képzés, lean, GINOP, TÁMOP