Üdvözöljük Honlapunkon!

A legjobb helyen jár, amennyiben:

> a saját vagy kollégái lean-es tudásbázisát fejleszteni szeretné,

> cégének működési, hatékonyságbeli problémái vannak, amin változtatni szeretne,

> költségcsökkentésen, folyamatracionalizáláson vagy profitmaximalizáláson töri a fejét,

> nehézségekkel küzd a karbantartási folyamatok működtetése területén,

> nem tudja pontosan, hogyan álljon neki a szervezetfejlesztési és lean stratégia kialakításának, de érzi és tudja, hogy szükséges a változtatás,

> külső tanácsadót vagy interim menedzsert keres a folyamatok fejlesztéséhez és az új irányok kijelöléséhez, végig viteléhez,

> új beruházás megvalósításában (géppark-koncepció, gyártási logisztika, layout, mérnökségi feladatok) segítségre van szüksége,

> problémái vannak a dolgozók motivációjával, esetleg több kreativitást és innovációt vár el tőlük, azt szeretné, hogy lojalitásuk erősödjön, munkamódszereikben és hatékonyságukban fejlődjenek,

> egyszerűen csak érdekeli a lean és a TPM világa.

 

A LeanCenter azért jött létre 2006-ban, hogy többek között a fenti témákban segítséget nyújtson kis- közép és nagyvállalatok számára.

Küldetésünknek tekintjük, hogy a hazai vállalatokat – működési és szervezeti hatékonyságfejlesztés keretén belül – versenyképesebbé és ezáltal piacvezetővé tegyük.


Ezen az oldalon rengeteg hasznos tippet, tanácsot, esettanulmányt, oktatási anyagokat és prezentációkat is talál, melyek egy részéhez rövid regisztráció után máris hozzáférhet!


Több, mint 41.200 olvasónk és 1.770.000 kiküldött hírlevelünk nem lehet a véletlen műve!


Amennyiben regisztrál, az alábbi lehetőségek nyílnak meg Ön előtt:

> Hozzáfér egy széles spektrumú cikkgyűjteményhez, mely nem csak a mi, de partnereink, tagjaink és társszervezeteink kapcsolódó írásait is tartalmazza.

> A továbbiakban rendszeresen fogja kapni a szakmai híranyagokat, melyek rengeteg hasznos információt tartogatnak az Ön számára.

> Kézhez kapja a „Hibák a lean bevezetésében” című hiánypótló és tanulságos írásunkat, melyet az elmúlt évek tapasztalataiból gyűjtöttünk össze Önnek.

Hibakaleanbevezetesebenk

> Ezen felül lehetősége lesz hozzájutni egy 40 órás munkahétre vetített veszteség (muda) felméréshez is, ami - már most előre szólunk - biztosan meg fogja döbbenteni

 

+ 1 RÁADÁSKÉNT, elküldjük Önnek a 10+3 azonnali hatékonyságnövelési tipp-et is természetesen díjmentesen, hiszen a regisztráció semmibe nem kerül!

103tippk

 

Most pedig regisztráljon, hogy ez a sok információs anyag mielőbb a kezében lehessen!

Fenti tartalmakat a regisztrációt követően, emailben küldjük el a következő napok során.

Reggomb

 

Ossza meg, hívjon meg másokat is!

Szervezetfejlesztési kihívások – 2017

MINDEN HELY BETELT!

Adrenaleanlogo2017cut

A TPS/lean/kaizen (ki hogy használja) módszertanok és elméletek ma már nem ismeretlenek a hazai vállalatok számára, egyáltalán nem számítanak már újdonságnak, sőt egyre több helyen alap elvárásként, meghatározó vállalati kultúrát formáló rendszerként alkalmazzák őket. Természetesen sokan sokféleképpen értelmeznek és használnak bizonyos eszközöket, módszereket, ki-ki a saját, egyedi stratégiai céljait figyelembe véve. Egy azonban biztos, arra már minden szervezet rájött, hogy a „lean utazás” elképzelhetetlen az emberek bevonása és a szervezeti tagok folyamatos fejlesztése nélkül. Ez a bizonyos bevonás és fejlesztés, azonban nem is olyan egyszerű dolog, ahogyan a korábbi viselkedési normák és attitűdök megváltoztatása sem. Szintén komoly kihívás egy megfelelő, motiváló és a hatékony kommunikációra építő rendszer felállítása is, ahol minden szereplő számára tiszta és világos a cél, hova és hogyan kell eljutni.

Miért van az, hogy olyan sok, kezdetben lelkes kolléga pár hónap után elveszti lelkesedését? Miért olyan nagy az ellenállás, ha a korábbi működésünkön változtatni szeretnénk? Miképp járul hozzá a coaching, egy jól működő, lean szervezet életéhez? Hogyan növelhető a dolgozói elkötelezettség és lojalitás? Mit tegyünk, hogy a dolgozóink kompetensnek és fontosnak érezzék magukat? Hogyan érjük el azt, hogy a lean utazás csupa öröm és inspiráció legyen a munkatársaink számára? A szabványosítástól vajon kreatívabbak leszünk? A verseny, vagy az együttműködés viszi előre a lean fejlesztéseket? Ha már egyszer elbuktunk, hogyan álljunk újra talpra?

Nos, ilyen és ehhez hasonló kérdéseket fogunk megválaszolni az őszi, immáron 20. lean konferenciánkon. Azon közép- és felsővezetőknek, lean és HR szakembereknek, akik a SZERVEZETFEJLESZTÉST fontosnak és egyben kihívásnak is tekintik, mindenképpen ott a helyük ezen a konferencián. Kilenc tapasztalt, sok kudarcot és sikert megélt előadó osztja meg saját élményét a témában, nem elhallgatva természetesen a hibákat és buktatókat sem, amiből mindannyian rengeteget tanulhatunk.

Legyen Ön is részese ennek az eseménynek és ismerje meg a 2017-es év szervezetfejlesztési kihívásait velünk! 

A LeanCenter XX. konferenciája!

Pillantson bele korábbi konferenciáink fotóiba itt >>

 

Mikor és hol?

Dátum: 2017. október 19, csütörtök

Jelentkezési határidő: 2017. október 13, 16:00

Helyszín: Holiday Inn Hotel, Budaörs

(Budaörs, Agip utca 2.) 

GPS: 47°27’5,9"; 18°57’40,7"

 

Előadóink:

Egeressy Viktor
Simon EV., HR vezető
HR vezetőként karrierje során már több nagy multinacionális cégnél is megfordult, jelenleg a több száz fős - magyar tulajdonban lévő - Simon cég HR vezetője. 20 éve foglalkozik már a lean-el, tanítja, oktatja is munkatársait a módszerekre, elvekre. Környezetét a folyamatos fejlődésre, fejlesztésre és az állandó tanulásra buzdítja. Előadásában meglepően izgalmas módon állítja fókuszba a sztenderdek szervezetre gyakorolt jótékony hatását.
Markocs Ágnes
Nestlé Hungária Kft, HR vezető
Több mint 22 éves szakmai tapasztalattal bír, 18 éve vezeti a Nestlé Hungária Kft büki gyárának HR osztályát. Coachként és trénerként is foglalkozik a tehetségmenedzsmenttel, vezetésfejlesztéssel és a dolgozói kompetenciák erősítésével. Coaching tanulmányait a Henley Business School (UK) – on végezte. TPM-en belül az „Education and Training” és a „Leadership Development” pilléreket irányítja. Előadásában összekapcsolódnak a TPM és coaching fogalmak, részletesen bemutatva a vállalati kultúrájuk alapjait is.
Mérő László
ELTE egyetemi tanár, publicista, író
Az ELTE-n végzett, mint matematikus, itt szerezte a műszaki tudományok kandidátusa fokozatot is, 2000-ben habilitált a pszichológia tudományágban. 2005-ig a Kísérleti Pszichológia Tanszékén tanított matematikai, logikai, pszichológiai, és játékelméleti tárgyakat. Jelenleg a Gazdaságpszichológiai szakcsoport egyetemi tanára. Számos könyve jelent már meg az elmúlt években, rendszeres publikál és előadásokat tart nem csak diákok, de vállalati vezetők számára is. A lean-el való kapcsolatáról ő maga mesél előadásában.
Tóth Tibor
Thermofisher Scientific Kft, Practical Process Improvement vezető
17 éves lean tapasztalattal rendelkezik, karrierjét még operátorként kezdte, ekkor találkozott először a TPS rendszerrel. Első munkahelyén, ahol 13 évet töltött el, sok rendszert vezetett be és próbált tökéletesre fejleszteni. Jelenleg vezetőként folyamatosan próbálja környezetét a lean „vírussal”megfertőzni és minél több embert igyekszik a megfelelő kommunikációs eszközökkel fejlődésre és változtatásra inspirálni. Ezen kommunikációs fortélyokról fogja negatív és pozitív tapasztalatait is megosztani a hallgatósággal.
Bazan Norbert
Leoni Kft, Kaizen manager
Már 12 éve dolgozik lean-es vonalon, karrierjét az autóiparban kezdte, majd később az elektronika iparban folytatta. Azóta az élete minden területét teljesen átszőtte a folyamatos fejlesztés. Előadásában saját szemléletmódjáról is mesélni fog és arról, mennyire fontos, hogy „miként” nézünk a lean-re.
Veres Gábor
SAPA Profiles Kft, Gyáregység igazgató
Gábor 18 éves felsővezetői tapasztalattal rendelkezik az autóiparban. Dolgozott a minőségbiztosítás és termelés területén egyaránt, ahol a lean elvek alkalmazása a mindennapi munka részét képezte. Előadásában részletesen mutatja be a vállalat egy lean alapú stratégiai kezdeményezést és a hozzá kapcsolódó szervezeti kihívásokat.
Marai Zoltán
Adient Mezőlak Kft, gyárigazgató
Zoltán az Adient mezőlaki gyárának igazgatója, pályája során több elektronikai és autóipari cégnél dolgozott már vezető pozícióban, logisztikai és termelési területen egyaránt. Évek óta híve a lean szemléletmódnak, vallja, hogy a valódi sikerhez a munkatársak megfelelő bevonásán keresztül vezet az út. A lean-t soha nem késő elkezdeni! Előadásában hallhatunk a lean fejlesztéseket gátló és serkentő tényezőkről egyaránt.
Seregi Miklós
Opel szentgotthárd Kft, Area Manager
Több mint 20 éves gyártási tapasztalattal rendelkezik. Az eltelt időszakban dolgozott a mérnökség, karbantartás és termelés területén is. A TPM-el 17 éve találkozott először, sok éven át gyári TPM koordinátorként tevékenykedett. Ezekben az években a gyár elnyerte a japán TPM Intézet második fokozatú díját. Az elmúlt 10 évben több gyártási és szerelősori terület vezetője az Opel-nél. A duális képzésben is aktívan részt vesz, gyártás elméletet tanít a jövő gépészmérnökeinek. Előadásában lerántja a leplet a TPM rendszer nehézségeiről és buktatóiról.
Tömpe László
LeanCenter, ügyvezető partner
A LeanCenter alapítója, a Lean Menedzsment Akadémiai program szakmai vezetője, aki mögött 20 éves tapasztalat, ebből 11 év tanácsadói, mellette egyetemi oktatási tevékenység is áll. Interim menedzserként és trénerként, működési hatékonyság fejlesztéssel számos iparágban (elektronikaipar, autóipar, élelmiszeripar, gépipar, stb.) megfordult már. Több vállalattól is kapott már felkérést a lean újraélesztésére, előadásában az ezzel kapcsolatos széleskörű tapasztalatait osztja meg a hallgatósággal.

 

A program:

08:15 - 08:50
8:50 - 9:00
09:00 - 09:30

A szabványosítás kreativitáshoz vezet

A Toyotánál homlok egyenesen máshogy gondolkodnak, mint a „western” vállalati vezetők, de vajon hol az igazság? Vizsgáljuk meg mindezt a szabványosításra vonatkozóan, amely a TPS egyik fundamentuma, mégis indokolatlanul mostohagyerekként kezelik a mi kultúránkban. Ahogy ráérzünk a szabványosítás ízére rájövünk, hogy az nem csupán egy eszköz, hanem elengedhetetlen probléma megelőző, a szervezeti tanulást elősegítő, csapaterősítő technika is egyben. Vajon lehetőség-e arra is, hogy kiszabaduljunk az állandó tűzoltásból? (ELŐADÓ: EGERESSY VIKTOR - SIMON EV, HR VEZETŐ)
09:35 - 10:05

Coaching kultúra – mint a TPM katalizátorának - kialakítása és működtetése gyári környezetben

Hogyan alakítsunk ki és működtessünk coaching alapú vezetést és kultúrát – kezdetektől a folyamatos működésig? Hogyan kapcsolódik a coaching a TPM-hez? Növelhető-e a dolgozók kompetencia szintje coaching-gal, ha igen, hogyan? Gyakorlati alkalmazásokról és tapasztalatokról lesz szó, átívelve a felsővezetői szintektől egészen az operátori szintekig. (ELŐADÓ: MARKOCS ÁGNES -NESTLÉ HUNGÁRIA KFT, HR VEZETŐ)
10:10 10:45

Kooperáció és versengés egyidejűleg

A kooperáció és a versengés látszólag ellentmondanak egymásnak, de a játékelméleti kutatásokból kiderült az, ami a gyakorlatban is érvényesnek bizonyult, hogy a versengés sok esetben kifejezetten felerősíti a kooperációt. A lean is - bár elvileg a kooperációt igyekszik erősíteni a maga eszközeivel - gyakran a versengést is erősíti egyidejűleg, akaratlanul is, és ezek szerint ez így is van rendjén. Vagy mégsem? (ELŐADÓ: MÉRŐ LÁSZLÓ - ELTE EGYETEMI TANÁR, PUBLICISTA, ÍRÓ)
10:50 - 11:20
11:25 - 11:55

A kommunikáció, mint szűk keresztmetszet a lean bevezetésnél, avagy mit hogyan és mit ne?

Ki? Hol? Miből? Hogyan? Mikor? Miért? Ha nem megfelelő a vállalati kommunikációnk, gyakran bombázzák a kollégák vezetőiket ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, ha egyáltalán kérdeznek … Mik a tipikus kommunikációs baklövéseink? Az előadásban egyedi példákat és őszinte tapasztalatokat hallhatunk arról, hogy a kommunikáció hiánya, illetve a nem megfelelő kommunikáció mekkora szűk keresztmetszetet képvisel a Lean bevezetésénél mind operátori, mind felsővezetői szinteken. (ELŐADÓ: TÓTH TIBOR - THERMOFISHER SCIENTIFIC KFT, PPI&EHS VEZETŐ)
12:00 - 12:30

Létezik-e hatékony kaizen szervezet?

Lean vagy kaizen? Fejlesztés vagy hatékonyságnövelés? Hogyan értelmezi a lean fogalmát a Leoni? Hogyan épít és működtet lean szervezetet? Mikortól beszélünk egyáltalán hatékonyan működő lean szervezetről? Hogyan és milyen eszközökkel növelhető a lean iránti elkötelezettség - a gépkezelőktől kezdve a vezetői szinteken át? El lehet-e érni egyáltalán, hogy a dolgozók támogassák a fejlesztéseket? A válaszok csupán attól függenek, hogy hogyan értelmezzük a lean-t. (ELŐADÓ: BAZAN NORBERT - LEONI KFT, KAIZEN MANAGER)
12:35 - 13:35
13:40 - 14:10

Folyamatos fejlesztés – a megfelelő környezet/struktúra kialakításával

Hogyan építsünk ki egy olyan vállalati kultúrát és környezetet, amelyben a kollégák – a szervezet minden szintjén - a szervezet számára aktuálisan legfontosabb témákban tesznek erőfeszítéseket? Hogyan biztosítsuk ehhez a megfelelő információt a szervezet különböző szintjei számára, folyamatosan? A Sapa Components Magyarország „0 hiba stratégia” projektjének bemutatása által, az előadásban ismertetésre kerül a Sapa Components folyamatos fejlesztési rendszere, amivel 2016-ban elnyerte a Sapa cégcsoport „Termelési kiválóság” díját. (ELŐADÓ: VERES GÁBOR - SAPA PROFILES KFT, GYÁRIGAZGATÓ)
14:15 - 14:45

Idősebbek is elkezdhetik

Mit jelent a lean az Adient munkatársai számára? Az 5S és PDCA vajon szerepet játszik-e a lean szemlélet kialakulásában, ha igen, milyen mértékben? Mik azok a tényezők, amelyek akadályozzák és amelyek segítik egy szervezet lean átalakulását? Hogyan alkossunk maradandót az embereinken keresztül? A siker kulcsa az Adient számára nem elsősorban a hatékonyság, hanem az a folyamatos fejlődés, melyen munkatársaink keresztülmennek. Az előadásban az elmúlt év lean utazásai során szerzett tapasztalatokról hallhatunk. (ELŐADÓ: MARAI ZOLTÁN - ADIENT KFT, GYÁRIGAZGATÓ)
14:50 - 15:20
15:25 - 15:55

TPM álarcok nélkül

A TQM, a TPM, a Six Sigma, a Lean, a BPR, az ISO és így tovább…. Ezeket a programokat világszerte alkalmazzák a vevői elégedettség, a megbízhatóság, a termelékenység, a piaci részesedés, a jövedelmezőség és a túlélés érdekében. Melyiket válasszuk? Ipari divatkövetés vagy átgondolt stratégia? Mit kell befektetni, fejleszteni egy sikeres TPM bevezetés érdekében, hogy abból valóban siker, ne pedig bukás legyen? Mi a tuti recept, ami megváltoztatja a vállalat eredményeit? Mi a tartós fejlődés kulcsa egyáltalán? (ELŐADÓ: SEREGI MIKLÓS - OPEL SZENTGOTTHÁRD KFT, AREA MANAGER)
16:00 - 16:30

Lean újraélesztés

Képzések, közös munka, munkatársak bevonása, mérhető fejlesztések, akciók… ezek mind-mind olyan dolgok, melyek egy lean rendszerépítés kapcsán felmerülnek. Száz és száz példa van ma már előttünk olyan vállalkozásokról, melyek a lean útjára léptek és szervezetfejlesztésre adták a fejüket. Sikerstory-k hallhatók konferenciákon, ahol főképp a jó példákat mutatják be, azonban az éremnek van egy másik oldala is: a sikertelen lean utazás, a rosszul tervezett-kivitelezett-irányított szervezetfejlesztés, ami sokszor az elmúláshoz, a lean halálához vezet. Hogyan érjük el, hogy a lean életben maradjon? És ha már feledésbe merült, hogyan lehet újraéleszteni a szervezetet? (ELŐADÓ: TÖMPE LÁSZLÓ - LEANCENTER)
16: 35 - 16:50

Részvételi díj:

 • Normál, egyéni részvételi díj: 58.000,- Ft + ÁFA / fő
 • VIP Tagok részvételi díja (20% kedvezmény): 46.400,- Ft + ÁFA / fő
 • Early bird jelentkezés  (2017. szeptember 8, 16:00-ig érvényes kedvezmény): 48.000,- Ft + ÁFA / fő
 • Csoportos részvételi díj (3 fő felett): 48.000,- Ft + ÁFA / fő
 • Tanácsadói kategória: 299.000,- Ft + ÁFA / fő

 

 

MyLEAN2017_VIP tagság

Tudjon meg többet a VIP Tagságról >>

 


Regisztrációs feltételek:

 • A regisztrációs feltételek elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy a jelentkezési lap kitöltése hivatalos megrendelésnek minősül, és vállalja, hogy az AURUM OKTATÁSI KÖZPONT KFT. számlájára (K&H Bank 10200634 – 48170170 – 00000000) a részvételi díjat 8 maptári napon belül befizeti!
 • A részvételi díj tranzakciós költsége a résztvevőt terheli. 
 • A kedvezmények nem vonhatók össze!
 • Csoportos jelentkezési kedvezmény minimum 3 fős csoportok számára érvényes, azonos számlázási adatok esetén.
 • A helyszínen készpénzes fizetésre nincs mód! 
 • A jelentkezést követően díjbekérőt küldünk a megadott email címre, csoportos jelentkezés esetén a lista első helyen szereplő címére.
 • Az utalás beérkezését követően, a részvételi díj befizetéséről szóló számlát az AURUM OKTATÁSI KÖZPONT KFT. az utalást követően azonnal postázza a jelentkező részére. 
 • A rendezvényen való részvétel feltétele a részvételi díj előzetes rendezése!
 • A jelentkezéseket a részvételi díjak beutalási sorrrendjében fogadjuk, így ha teheti, javasoljuk, hogy mielőbb gondoskodjon a díj elutalásáról! 
 • A részvételi díj tartalmazza a konferencia programjára történő belépést, valamint a szünetekben az ellátást. 
 • A feltételek elfogadásával Ön azt is tudomásul veszi, hogy regisztrációja egyben hozzájárulás ahhoz, hogy az AURUM OKTATÁSI KÖZPONT KFT. a megadott e-mail címére további HR, lean szakmai, képzés és menedzsment témájú üzeneteket, hírlevelet küldjön. 
 • A rendezvényen tanúsító-, tanácsadó- és képző cégek munkatársainak jelentkezése csak a tanácsadói kategóriában elfogadott! Az elbírálás alapja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hivatalos és nyilvános adatbázisa. A csoportos, kedvezményes jelentkezés valamint az early bird kedvezmény a tanúsító-, tanácsadói, illetve képző cégek kategóriájában nem alkalmazható!
 • A Regisztrációs és Lemondási feltételek elfogadásával Ön igazolja, hogy azokat elolvasta, megértette és regisztrációját kötelező érvényű megrendelésnek tekinti!
 • Ez a regisztráció elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.

Lemondási feltételek:

 • A részvétel lemondása, illetve a jelentkező akadályoztatása esetén személycsere csak írásban lehetséges (marketing@leancenter.hu), a konferencia előtt, legkésőbb 2017. október 13, 16:00-ig. Határidőn túli lemondást nem tudunk elfogadni, ilyen esetben a résztvevő köteles a részvételi díjat megtéríteni.

 

Kapcsolat:

info@leancenter.hu

 

Együttműködő Partnerünk:

Muvlogo4

 Ohe Logo270

 

 

Ajánlott képzések

Miben segíthetünk?

  • Lean coaching

   B 90 90 4181 CoachingEgyedül nem megy, egyedül nem megy…” Bizony, nem egyszerű! Sokszor hiába a minden igényt...

  • Interim management

   B 90 90 2668 Interimmgr2Az interim menedzser olyan több éves közép vagy felsővezetői tapasztalattal, speciális...

  • Lean / TPM audit

   B 90 90 4290 Leanaudit Iranyok2Konferenciákon, szakmai vásárokon, üzleti találkozókon gyakran szembesülünk azzal a jelenséggel,...

Rólunk mondták

 • A képzés érthető és megfelelő tartalommal bír. A szituációs gyakorlatok jók, jól reprezentálják a valós helyzetet. Az oktató jó stílusban tartja az előadást, dinamikus, de nem kapkod. Jól osztja be a rendelkezésre álló időt, a hozott képek, videók, jól illeszkednek a tananyagba. Egyáltalán nem unalmas, sőt, érdekes volt a képzés, sok új ismerettel gazdagodtam.

  Linamar Hungary Zrt., Takács Norbert

 • A képzés vezetője kellően tapasztalt ahhoz, hogy tudásával gyarapítsa a hallgatók ismereteit. Informatív volt, előre visz munkámban. Nem egyszerűen arról van szó, hogy szakszerűen összefoglalta szaknyelven a már mindenki birtokában lévő ismereteket, hanem valódi értéket és többlet tudást képviselt. Mindenkinek ajánlom, aki rendszerben és rendezetten szeretne dolgozni, racionalizálva a folyamatait, minimalizálva veszteségeit.

  Linamar Hungary Zrt., Molnár Csaba

Itt vagyunk

4M  5 miért  5 why  5S  5S alapismeretek képzés és workshop  5miért  5s  5why  6S  6s  7 muda  7 veszteség  7 waste  8D  8d  A3  ABC elemzés  ANOVA  APQP  BOS  Balance Score Card  Black Belt  CI  D0  D1  D2  D3  D4  D5  D6  D7  D8  DMAIC  FMEA  Folyamatmenedzsment  Ford  Forgó operátor  GE  Green belt  HR  Ishikawa  JIT  JIT - Just in time  Jidoka  Kaizen  Kaizen képzés és workshop  Kaizen menedzsment tréning  Kanban  Keresztmetszet  Knorr-Bremse  Kotter  LEAN  LEAN / SIX SIGMA / TPM  LEAN manufacturing menedzsment  Lean  Lean Est  Lean Konferencia  Lean Termelési Rendszer  Lean alapismeretek - képzés és workshop  Lean production  Lean production system  Lean termelési rendszer  LeanCenter  LeanCenter - Működésfejlesztés  Liker  MTBF  MTTR  MUDA  MURA  MURI  Muda  Működésfejlesztés  Nemawashi  OEE  OPF  Ohno  One piece flow  P-FMEA  PDCA  PLM  PPAP  PR  Pannon Egyetem  Petõfi Nyomda  Poka-Yoke  SMART  SMED  SMED képzés és workshop  SPC  SQA  STI  SWOT  Sakitchi  San Gen Shugi  Shigeo  Shingo  Shop floor menedzsment alapismeretek - képzés és workshop  Six Sigma  Six sigma  TPM  TPM (Total productive maintenance) képzés  TPS  TQM  TRP  TRS  Taichi  Taiichi Ohno  Tanácsadás  Toyoda  Toyota  Toyota Termelési Rendszer  Toyota production system  Toyota-ház  Toyota-módszer  VSD  VSM  VSM (Value Stream Mapping) képzés és workshop  abc elemzés  adatbázis  adrenalean  akadémia  alapok  andon  anyag  anyagáram  audit  azonnali intézkedések  baka-yoke  balance score card  balesetmegelõzés  belső átállás  belt  belt training  benchmarking  berendezés hatékonyság  bevezetés  beépített minőség  buktató  calculator  capacity  cardboard engineering  cell design  cella  center  centrum  change over  ciklusidõ  ciklusidő  cilkusidő  cip kaizen mérnök  coaching  consulting consultancy  cost down  csapat  csoport alakítás  csoportmunka  csökkentés  cycle time  darab  demand flow  diagram  döntéselmélet  egy darabos áramlás  egydarabos áramlás  egyedi gyártás  egyenetlenség  egypontos lecke  egysegesitett munka  elbocsátás  elemzés  elemző  elismerés  elkötelezettség  első  elvek  elõadás  emberi tényezõ  epei  ergpnómia  escape point  eszköz  eszközök  executive fejvadászat  fejlesztés  fejlesztő  fejvadászat  feltárt  fishbone  flow  flow kaizen  flow management  flow production  flow termelés  fmea  folyamat  folyamatfelmérés  folyamatképesség  folyamatközi készlet  folyamatmenedzsment  folyamatmérnök  folyamatoptimalizálás - LeanCenter - A LEAN szakma központja - LEAN / SIX SIGMA / TPM mérnök speciális fejvadászat  folyamatos  folyamatos fejlesztés  folyamatos áramlás  folyamattervező  fool-proof  ford  ford lean  fórum  gemba  gemba fighter  gemba leader  genbutsu  genchi  genchi genbutsu  genjitsu  gondolattérkép  green lean  gyártás  gyártósor  gyártósor elrendezés  gyártósor tervezés  gépelvû elrendezés  halszálka  halszálka diagram  hatékonyság  hatékonyság termelékenység  hatékonyságnövelés  heijunka  hibamentes  hoshin kanri  hourensou  húzó termelés  hülyebiztos  idõ  idő  in process kanban  információ  institute  interim  interim management  interim menedzsment  interim vezető  ipari mérnök  ipk  ishikawa  ishikawa diagram  javaslati rendszer  javító intézkedés  jelölés  jidoka  jit  jit just in time  juri  just in time  kaiaku  kaikaku  kaisen  kaizen  kaizen card  kaizen institute  kaizen kanban  kaizen kártya  kaizen leader  kaizen management  kaizen manager  kaizen menedzsment tréning  kaizen mérnök  kamban  kan-ban  kanbam  kanban  kanban card  kanban kártya  kanban line  kanban smed  kapcsolat  karbantartás  karcsúsított termelés  karrier  kepzes  kiegyensúlyozatlanság  kiegyensúlyozás  kiváltó okok  konferencia  koordináció  koordinátor  kádgörbe  képzés  készlet  költség  költségcsökkentés  költségcsökkentés veszteség  könyvek  külső átállás  lap.hu  leadership  lean  lean HR  lean abc  lean ac  lean administration  lean akadémia  lean alapok  lean allas  lean allas hu  lean assessment center  lean beruházás  lean blog  lean business  lean businesses  lean cell  lean cella  lean center  lean centre  lean cikk  lean coaching  lean community  lean company  lean competence  lean consultant  lean consulting  lean consumption  lean cég  lean design  lean duo  lean educators  lean egészségügy  lean elemek  lean előadás  lean enterprise  lean enterprises  lean eset  lean esettanulmány  lean est  lean est x  lean eszközök  lean expert  lean expert állás  lean experts  lean expo  lean fejvadász  lean filozófia  lean flow  lean folyamat  lean folyamatok  lean ford  lean formanyomtatvány  lean fórum  lean glossary  lean gondolkodás  lean gyártás  lean gyártócella  lean healthcare  lean help  lean hr  lean hr club  lean hu  lean human resources  lean hunter  lean hírek  lean interjú kérdések  lean iroda  lean job  lean jobs  lean kaizen  lean kepzes  lean kompetencia  lean kompetenciák  lean koncepció  lean konferencia  lean koordinátor  lean képzés  lean képzések  lean képzési  lean kérdések  lean közigazgatás  lean központ  lean közösség  lean közösségi portal  lean közösségi portál  lean learning  lean lessons learned  lean lexicon  lean leírás  lean line design  lean link  lean magyar  lean magyarország  lean magyarul  lean management  lean manager  lean manufacturing  lean manufacturing menedzsment  lean melo  lean menedzser  lean menedzsment  lean menedzsment képzés  lean mernok  lean mfg  lean munka  lean mérnök  lean mérnök állás  lean mérnöki munka  lean navigator  lean networks  lean office  lean oktatás  lean olimpia  lean pdf  lean portal  lean portál  lean pozíció  lean ppt  lean presentation  lean presentations  lean principles  lean production  lean production system  lean projekt  lean publikáció  lean pályázat  lean quality  lean resources  lean segédlet  lean segédletek  lean segítség  lean service day  lean services  lean sigma  lean six  lean solutions  lean success  lean supply  lean support  lean szakember  lean szakkönyv  lean szakkönyvek  lean szakma  lean szakmai  lean szakmai közösség  lean szakmai támogatás  lean szakértő  lean szemléletmód  lean szervezet  lean szigma  lean szöveg  lean tanfolyam  lean tanácsadás  lean tanácsadó  lean tanácsadó cégek  lean team  lean termelés  lean termelési rendszer  lean teszt  lean thinking  lean tool  lean tools  lean toolset  lean toyota  lean trainers  lean training  lean transformation  lean tréning  lean tréning lean magyar  lean támogatás  lean társadalom  lean utazás  lean vezető  lean video  lean videos  lean virtuális könyvtár  lean vsm  lean vállalat  lean web  lean word  lean workbooks  lean workshops  lean állás  lean átalakulás  lean.hu  lean.lap.hu  leancenter  leandustria  leanes állás  lena center  leállás  logisztika  magyar lean  magyar lean központ  magyar lean portál  magyar lean szövetség  maintenance  management  manufacturing  manufacturing kaikaku  manufacturing lean  manufacturing szakértő  manufacturing videos  mapping  maslow  megelQzés  meghibásodási ráta  menedzsment  mennyiség  mgmt  mi a lean  mikroállás  milkrun  milky way  mind manager  minta  minőség  minőségmenedzsment  mizusumashi  motiváció  mtm  muda  munka  mura  muri  mutatók  mérnök kompetencia  mérnök kompetenciák  mérnöki állás  mérnöki állások  mérnökség vezető  módszer  működésfejlesztés  műszakvezető  művezető  nagare kaizen  norma  oee  office  ohno  ok-okozat  oktatás  oktatás tanácsadás  oleanpia  one piece flow  online  operational excellence  opf  optimalizálás  optimálás  overal equipment efficiency  pareto  pazarlás  picking list  poka yoke  poka-yoke  probléma  probléma meghatározás  problémamegoldás  production  productive management  profession  profession.hu  program  projekt  projekt mérnök  projektmenedzsment  publikáció  pull flow  push flow  q mátrix  refa  referencia  rendelkezésre állás  rendszerfejlesztés  respect for people  root cause  rugalmas termelés  sakitchi  sample  san gen shugi  seiketsu  seiketu  seiri  seiso  seiton  seiton seiso  service  service expo  shigeo  shingo  shitsuke  shop floor management  sigma  sigma coaching  sigma dfss  sigma training  six sigma  six sigma black belt állás  six sigma ipari mérnök  six sigma manager  six sigma mérnök  skill  smart  smed  sorozat  sorozatgyártás  spagetti diagram  sqa leader  sqa manager  sqa mérnök  standard work  stream  supply chain  system  szabványos munkavégzés  szakdolgozat  szakkönyvek  szakmai  szakértő lean  szerszámcsere  szervezetfejlesztés  szocio technikai rendszer  szupermarket  tact time  tagging  taichi  takt idő  takt time  tanfolyam  tanács  tanácsadás  tanácsadás tréning  tanácsadó  teljesítménymenedzsment  termelékenység költségcsökkentés  termelés  termelés vezető  termelési vezető  termelésmenedzsment  termék  tevékenységmenedzsment  toló termelés  total management  total productive  total service management  toyota  toyota módszer  toyota production system  toyota rendszer  toyota termelési rendszer  toyota way  tpm  tpm audit  tpm koordinátor  tpm vezető  tpm1  tps  tps cikk  tps pdf  tps publikáció  tqm  training  trambulean  tálca  történet  túlterhelés  value  value stream mapping  value tream mapping  variancia  veszteség  vezető  vizualizálás  vizuális irányítás  vsm  vállalati kultúra  walk  waste  work cell  workshop  Átállás  állás  állásidő  áram  áramlás  átállás  átállási  érték  értékáram  értékáram térkép  értékáram-térkép  ötletek  ütemidő