Ez a menüpont Önnek szól, amennyiben KKV vállalatnál dolgozik, akár tulajdonosként, vezetőként, vagy alkalmazottként.

Tapasztalataink alapján ma még a legtöbb kis cég úgy gondolja, hogy a LEAN alkalmazáshoz ők még túl kicsik. Olyan, számukra még megfoghatatlan módszernek látják ezt, amiről tévesen azt gondolják, hogy annak alkalmazása bizonyára sok-sok millióba kerül, mindamellett náluk még az alapvető feltételek sem állnak rendelkezésre hozzá.

Nos, itt és most szeretnénk leszögezni, hogy a LEAN nem csak a multiké, nem csak a nagyoké és korántsem csak a nagyok tudják jól alkalmazni az egyes módszereket, eszközöket, sőt! Emellett a lean rendszerének bevezetése nem igényel különösebb feltételeket, egyet kivéve, ez pedig a valódi vezetői elkötelezettség! Ha a vezetői, tulajdonosi elkötelezettség komoly a FOLYAMATOS FEJLŐDÉS irányába, akkor minden adott. Természetesen vannak olyan dolgok, amik pénzbe kerülnek, pl. egy-egy lean képzés vagy tanácsadás, de a haszon, ami ezek kapcsán keletkezik, az messzemenően túlmutat ezen alap költségeken, sőt többszörösen meg is térül. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy az fog igazán sokba kerülni, ha egyáltalán nem gondolkodunk lean fejlesztésekben! Mindamellett az is elképzelhető, hogy Ön már most is lean alkalmazó, csak még nem tud róla.

Lean KKV tanácsadás

De ne is hívjuk ezt most „lean”-nek, hisz valójában egyáltalán nem ez a lényeg. A lényeg sokkal inkább az alábbiakon van, melyekkel Ön is bizonyára mind egyetért:

 • Sikeres, „profitgyárat” szeretne működtetni és haszonnal zárni az éveket.
 • Jól kidolgozott, hatékony folyamatokkal kívánja körülvenni magát.
 • Nem szeretne veszteséget előállítani vagy termelni.
 • Nem akar pénzt kidobni az ablakon.
 • Nem szeretne selejtes terméket vagy szolgáltatást előállítani.
 • Csökkentené a készletekben rejlő tőke mértékét.
 • Gördülékeny, hibamentes folyamatokról álmodik.
 • Költségeitől, amennyire csak lehet, mentesíteni szeretné önmagát.
 • Abban bízik, hogy a Vevői rendszeresen visszatérnek, egyre többet rendelnek majd és új vevőket is szerezhet!
 • Nem szeretne napi 15 órát dolgozni a 8 helyett és más munkáját is folyamatosan elvégezni!
 • Motivált, lojális, lelkes, kreatív és együttműködő kollégákkal képzeli el a jövőt, olyanokkal, akik tulajdonosi szemlélettel is képesek gondolkodni, akik leveszik az Ön válláról a terhet és az Ön távollétében is értéket teremtenek, anélkül, hogy folyamatosan kontrollálni kellene őket!

Egyetért a fentiekkel ugye?

Most pedig képzelje el, hogy minden nap megtesz 100 lépést előre, majd 99-et vissza, ahonnét aztán a következő napon újra el kell indulnia! Mit érez? Gondolná, hogy ezt csinálja most is minden nap a cégében, miközben azt hiszi, hogy valódi ÉRTÉKET állít elő?

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy:

60%-al csökkentjük a veszteségeit!

25%-al növeljük a gépi hatékonyságot!

65-70%-al csökkentjük az átállási és átfutási időket!

Nullára redukáljuk a selejtet és utómunkát!

Felébresztjük a munkatársaiban szunnyadó kreativitást!

 

Ez nem utópia, ez maga a valóság, ami elérhető lean szemlélettel, sőt ennél még akár több is!

Alkalmazásával olyan útra léphet, ami nem csak, hogy jó irányba lendíti a céget, de egy alapvetően új, reform szemléletmódot is generál, mellyel egészen másként fogja irányítani a céget, mint azt korábban tette! Persze, mint mindent, ezt is el lehet szúrni, akár egy rossz stratégiával, akár a kommunikációval, de egy biztos, ha a FOLYAMATOS FEJLŐDÉSi irányt kijelöljük, tudatos és hatékony módszereket alkalmazunk, az olyan versenytársakat is képesek leszünk hamarosan túlszárnyalni, akikről ma még azt hisszük, hogy sokkal jobbak nálunk!

Magyarországon már több száz KKV alkalmazza a lean módszereket, ideje, hogy Ön is közéjük tartozzon, sőt lekörözze őket. Ugye emlékszik még rá, hogy mi kell ehhez?

Egyetlen egy dolog: ELKÖTELEZETTSÉG és akarás!

De mutatunk inkább egy sokmilliós megtakarítási példát, amit egyik KKV Ügyfelünknél értünk el az átállások optimalizálásával!

Győződjön meg róla Ön is, kattinson az alábbi linkre:
http://leancenter.hu/egyeb/4965-atallasi-ido-csokkentes-kkv-kornyezetben

Van még sok hasznos információnk Önnek a lean alkalmazásával, módszereivel és a benne rejlő lehetőségekkel kapcsolatban! Amennyiben erről többet szeretne tudni, regisztráljon be az oldalra!

 

Regisztrációját követően:

Több száz oldalnyi szakmai cikket, beszámolókat olvashat el

Elküldjük Önnek a „Hibák a lean bevezetésében” című írásunkat

Megkapja a „10 hatékonysági tipp” gyűjteményt

Részt vehet egy ingyenes veszteségfelmérésben

 

Regisztráljon MOST ingyenesen itt >>

LeanCenter regisztráció 

 

Rólunk mondták

 • Nagyon hasznosnak találtuk a lean képzést, az oktatók szakmai háttere, gyakorlati tapasztalatai, példái tették hitelessé az előadást. Különösen tetszett, hogy a gyakorlati napokon vállaltunk problémáival is foglalkozhattunk, saját példákon keresztül világítottak rá a lényegre. Bár úgy döntöttünk, hogy a bevezetés első lépéseit tanácsadó nélkül tesszük meg, ha később segítségre lesz szükségünk biztosan a LeanCenter-hez fogunk fordulni.

  Videoton Elektro-Plast Kft. - Molnár Violetta/NPI vezető
 • A LeanCenter megbízható, proaktív képzési partnernek bizonyult mind a szervezés, mind az oktatás téren. A képzésre vonatkozó szerződésben foglaltaknak mindenben eleget tett. Munkatársaink visszajelzései alapján a Lean alapképzést hasznosnak ítélték meg. Felismerték és megértették, hogy a Lean vállalatirányítási  technikák megismerése nem csak a saját szakismereteik bővítését hanem a vállalat termelésének és működésének hatékonyságát, a veszteség – és költségcsökkentést javulását is  szolgálják. Eltökéltek a Lean menedzsment ismereteik tovább fejlesztésében, tudásukat további Lean képzéseken szeretnék gyarapítani.

  Zambelli ColorFerr Kft. - Soós István, Munkaügyi vezető

Itt vagyunk

LeanCenter - Működési hatékonyságfejlesztés, folyamatoptimalizálás, interim management, lean tanácsadás, lean képzés, LEAN és TPM audit

LeanCenter.hu - A LEAN szakma központja - © 2013-2017 AURUM Oktatási Központ kft. Minden jog fenntartva.

Lean képzések, amiben jók vagyunk:

Lean menedzsment, 5S, Shopfloor management, Lean office, Lean HR, Kaizen ismeretek, VSM - Értékáram elemzés, SMED - gyors átállások, TPM - Teljes körű hatékony Karbantartás, Lean alkalmazás, Lean navigáció, Lean akadémia, Lean manager, Kaizen moderátor, Kaizen manager, TPM manager, TPM szakértő / TPM expert, Kaizen szakértő / Kaizen expert, Lean szakértő / Lean Expert, Lean implementer, Lean navigátor, Lean auditor, Kaizen moderátor, Lean coach, Lean tanácsadó képzés, 5S alapismeretek, 5S koordinátor, Lean a logisztikában, Lean a minőségirányításban, Lean Green Belt, Lean Black Belt, Lean Six Sigma, Poka-yoke Hibamentes megoldások, Six Sigma Yellow Belt, Six Sigma Green Belt, Six Sigma Black Belt, Six Sigma White Belt, A3 problémamegoldás, Lean office,  Projekt menedzsment, Projekt menedzser, FMEA moderátor, FMEA – Hibamód és hatáselemzés, Ergonómia, Termelésprogramozás, termeléstervezés,  APQP - Minőségtervezés és Control Plan, PPAP - Termék jóváhagyási folyamat (Production Part Approval Process), SPC tréning , MSA - Mérőrendszerek kiértékelése (Measurement System Analysis),Global 8D - Problémamegoldó Training, Problémamegoldó technikák, DOE - Minőségjavító kísérlettervezés, Minőségfejlesztési eszközök, technikák - Seven Quality Tools, Vezetői motivációs tréning, Vezetői kommunikációs tréning, Kommunikációs tréning, Csapatépítő tréning,  Változásmenedzsment, Train the trainer (Trénerképzés), Supply Chain Management, HR Controlling, Hogyan építsünk csapatot?, Interjútechnikák, Asszertív kommunikáció és személyes hatékonyság, Nonverbális kommunikáció / Testbeszéd, Lean, Six Sigma, Folyamatmenedzsment, Kaizen menedzsment tréning, Motivációs képzés

Kapcsolódó kulcsszavak: Lean képzés, Lean Konferencia, Lean Tanácsadás, TQM, minőségmenedzsment, szervezetfejlesztés, folyamatmenedzsment, Balance Score Card, Poka-Yoke, JIT - Just in time, TPM, Six sigma, projektmenedzsment, teljesítménymenedzsment, lean enterprise, lean manufacturing, lean production, lean tools, lean szakmai, lean six, lean services, lean consumption, lean transformation, lean expo, adrenalean, lean est, lean, toyota, ford, Lean termelési rendszer, toyota termelési rendszer, tps, kanban, 5s, smed, poka yoke, jidoka, standard work, egysegesitett munka, berendezés hatékonyság, lean akadémia, működésfejlesztés, Lean,Six Sigma, Folyamatmenedzsment, Kaizen menedzsment tréning, kaizen, lean, TPS, TPM, lean fórum, jidoka, lean portál, lean elemek, lean cikk, lean publikáció, 5S, pareto, 8D, FMEA, SMED, OEE, toyota, lean vsm, value tream mapping, 7 waste, MUDA, MURI, MURA, folyamatos, fejlesztés, adatbázis, gyártósor, lean gyártócella, lean koncepció, gyártósor tervezés, lean cella, lean cell, lean production, flow, áramlás, érték, áram, value, stream, mapping, költség, csökkentés, optimalizálás, tanács, kapcsolat, Poka-Yoke, hülyebiztos, hogyan, módszer, mi a lean, karcsúsított termelés, rugalmas termelés, lean mérnök, lean szakértő, lean szakember, lean közösségi portal, halszálka, ishikawa, diagram, ishikawa diagram, ABC elemzés, lean company, lean gyártás, lean folyamatok, lean folyamat, lean filozófia, lean gondolkodás, lean gyártás, lean office, lean iroda, lean administration, kaizen mérnök, kaizen manager, lean mérnök, lean manager, six sigma ipari mérnök, SMART, OPF, one piece flow, folyamat, kanban kártya, kanban card, demand flow, flow, capacity, takt idő, ciklusidő, ütemidő, lean fejvadász, lean állás, six sigma black belt állás, leanes állás, lean expert állás, lean expert, lean manager, cip kaizen mérnök, lean szakmai közösség, lean szakma, lean fejvadász, lean koordinátor, tpm koordinátor, tpm vezető, lean design, lean line design, work cell, cell design, pull flow, push flow, flow production, húzó termelés, toló termelés, lean mérnök, lean, toyota, lean manufacturing, manufacturing, lean enterprise, lean production, lean business, production, lean production, mgmt, lean experts, lean tools, lean training, lean manufacturing, lean enterprise, production, sigma, training, management, program, lean healthcare, lean tools, lean consumption, lean six, lean training, lean thinking, lean management, sigma training, lean resources, lean administration, lean businesses, lean transformation, lean success, lean consultant, lean learning, lean trainers, lean cég, lean vállalat, lean principles, lean solutions, lean workshops, lean services, manufacturing lean, lean mfg, lean networks, system, lean termelés, lean iroda, lean eszközök, lean support, lean beruházás, lean támogatás, lean szakma, lean web, lean központ, lean enterprise, lean enterprises, lean magyar, magyar lean, lean manager, lean menedzser, lean gyártás, lean kompetenciák, lean kompetencia, lean leírás, lean szöveg, lean oktatás, lean tréning, lean magyarország, lean toyota, toyota módszer, lean tanácsadás, lean pályázat, lean cikk, tps cikk, tps publikáció, tps pdf, lean pdf, lean toyota, lean mérnök, kaizen leader, gemba leader, lean navigator, lean transformation, lean átalakulás, lean szervezet, lean competence, toyota way, lean thinking, lean szemléletmód, toyota rendszer, gyártás, Shigeo, Shingo, Ohno, Taichi, Sakitchi, interim, interim management, lean consulting, lean tanácsadó cégek, lean esettanulmány, lean tanácsadás, lean transformation, lean community, Lean, Lean Termelési Rendszer, TPS, Toyota Termelési Rendszer, Kanban, SMED, 5S, 6S, JIT, Lean production, Lean production system, Toyota production system, lean assessment center, lean ac, lean, kaiaku, kaisen, kan-ban, kaizen management, total management, total productive, total service management, flow kaizen, flow management, lean flow, lean tool, lean toolset, consulting consultancy, productive management,manufacturing lean, lean segédlet, manufacturing videos, lean képzési, lean sigma, lean képzések, lean abc, lean társadalom, lean egészségügy, lean munka, lean állás, lean menedzsment képzés, lean, GINOP, TÁMOP