Mi ez a tréning? 

disc_leancenter

Ki ne szeretne minden nap örömmel bemenni a munkahelyére? Ki ne vágyna, megértő, együttműködő főnökre és munkatársakra? Ki ne szeretné, hogy az egyéniségének, stílusának megfelelően bánjanak vele és olyan munkakörben dolgozzon, amiben valóban önmagát – erősségeit kiaknázva – adhatja. Nos, a tréning ebben nyújt nagy segítséget, ad rengeteg támpontot mind vezetőknek, munkahelyi csoportoknak és egyéneknek egyaránt.
Ez a DISC alapú tréning az egyén szervezeten belüli viselkedését tárja fel, ami a környezet számára elsőre hozzáférhető és látható, de nem mindig világos és egyértelmű. Rámutat az egyén természetéből fakadó valódi viselkedési hajlamaira és olyan ismereteket biztosít, amelyek segítségével tudatos alkalmazásra lesz képes, az adott helyzet igényeinek megfelelően.

 Mit tanulunk meg a tréning során?

 • Mi a különbség az introvertált és extrovertált, valamint a feladatorientált és kapcsolatorientált emberek közt?
 • Hogyan és miért viselkedünk mi magunk úgy, ahogy?
 • Hogyan és miért viselkednek mások úgy, ahogy?
 • Hogyan tudunk a környezetünkben lévő emberekhez a leghatékonyabban kapcsolódni, alkalmazkodni?
 • Miért nem tudunk bizonyos emberekkel együttműködni és mi erre a megoldás?
 • Miért érezzük néha azt, hogy a környezetünk egyszerűen képtelen megérteni a mondanivalónkat?
 • Hogyan és milyen módszerekkel kell a munkatársakkal kommunikálnunk?
 • Mi a leghatékonyabb tárgyalástechnikai módszer az egyes stílusokhoz?
 • Mivel lehet bizonyos stílusú embereket a leghatékonyabban motiválni és hogyan delegáljunk nekik?
 • Miért van az, hogy bizonyos emberek csak 60%-on pörögnek, míg mások 110%-ot nyújtanak szinte töretlenül?
 • Miből fakadnak a csoporton belüli esetleges konfliktusok és hogyan tudjuk ezeket kezelni?
 • Milyen stressz faktorok megjelenésével kell számolnunk, ha nem megfelelően bánunk az eltérő stílusú emberekkel?
 • Mik a szervezeti tagok erősségei, gyengeségei, fejlesztendő területei?
 • Hogyan építhetünk az egyén erősségeire?
 • Milyen feladatokat és hogyan osszuk szét a csapattagok között, hogy a célt sikeresen és gyorsan elérjék?
 • Mennyire illeszkednek az egyének az adott munkakörhöz és hogyan találhatjuk meg a legideálisabbat számukra?
 • Milyen körülmények közt, kikkel érzik jól magukat az emberek és hogyan tudjuk ezt a környezetet megteremteni?

Kiknek javasolt a tréning?

 • Közép és felső-vezetőknek, akik szeretnék önmagukból és a csapatukból is a legtöbbet kihozni.
 • Vezetőknek, akik a legjobb motivációs stratégiákat és kommunikációs eszközöket keresik a kollégáikhoz.
 • Munkahelyi csoportoknak, akik szeretnének minél hatékonyabban együttműködni és egy vidám napot együtt tölteni.
 • HR-eseknek, akik szeretnék megérteni az egyéni viselkedés aspektusait, pszichológiai hátterét.
 • Kisvállalkozóknak, akik egy személyben felelősek mindenért, de eljött az idő, hogy a felelősséget és feladatokat már másokra is átruházzák.
 • Egyéneknek, akik fejleszteni szeretnék önismeretüket és a számukra legideálisabb munkát vagy társat keresik.
disc_wheel

Három indok, amiért érdemes elvégezni a DISC elemzést:

1.) Az emberi működés és ítélőképesség sajnos túlságosan szubjektív ahhoz, hogy mindent, így önmagunkat, környezetünket és másokat is pontosan le tudjuk írni és megértsük, még ha ez sokszor oly nyilvánvalónak és egyszerűnek is tűnik számunkra. A DISC - mint pszichometriai mérőeszköz - alkalmazásával a szubjektivitás kiszűrhető, így pontos, objektív adatokat nyerhetünk önmagunkról és másokról is.

2.) Ez a felismerés akár egy teljesen új irányba is indíthat minket utunkon, pályánkon, segít abban, hogy sikeresek és kiegyensúlyozottak legyünk. Az eszköz adta információk birtokában rájövünk, hogy milyen munka illik hozzánk és kollégáinkhoz is leginkább. Meg fogjuk érteni a jelenlegi munkakörünkben esetlegesen tapasztalt frusztrációnk hátterét és tudni fogjuk, hogyan szabaduljunk meg mindettől.

3.) A magas fokú alkalmazkodási képességgel rendelkező emberek sokkal sikeresebbek, így a cég, amiben dolgoznak, szintén sikeresebb lesz. Ezek az egyének képesek ugyanis a leghatékonyabb viselkedési stílusok közt szituációkhoz és embertípusokhoz mérten váltani. Ehhez azonban először meg kell ismernünk a saját stílusunkat, majd pontosan fel kell tudnunk mérni a másik embert, hogy aztán, a két stílust össze tudjuk illeszteni. Ez kell ugyanis ahhoz, hogy lehetőleg konfliktusok nélkül, gyorsan elérjük céljainkat, és a másik ember motivációinak ismeretében érvényesíteni tudjuk saját akartunkat. A csoportos vagy egyéni DISC elemzéssel kiaknázhatóvá válnak az egyes tagok erősségei, amire feltétlen építenünk kell, és pontosan látni fogjuk a fejlesztendő területeket is.

 

Amennyiben úgy érzi a fentiek alapján, hogy hasznos lehet az Ön cégénél is egy ilyen tréning,

lépjen kapcsolatba velünk mielőbb, az egyedi@leancenter.hu e-mail címen!

 

 

 

 

 

Rólunk mondták

 • Nagyon hasznosnak találtuk a lean képzést, az oktatók szakmai háttere, gyakorlati tapasztalatai, példái tették hitelessé az előadást. Különösen tetszett, hogy a gyakorlati napokon vállaltunk problémáival is foglalkozhattunk, saját példákon keresztül világítottak rá a lényegre. Bár úgy döntöttünk, hogy a bevezetés első lépéseit tanácsadó nélkül tesszük meg, ha később segítségre lesz szükségünk biztosan a LeanCenter-hez fogunk fordulni.

  Videoton Elektro-Plast Kft. - Molnár Violetta/NPI vezető
 • A Wescast Hungary Autóipari Zrt. egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Egyrészt az autóipar a válságból való kilábalása után, - erőteljes növekedési pályához ért - másrészt az autók kipufogógáz károsanyag-kibocsátásának az állandó csökkentésére, egyre újabb anyagokat kell kikísérletezni. Ezek az új anyagok egyre nagyobb számban jelennek meg a hagyományos anyagok mellett. A megnövekvő darabszám igények, és a megnövekedett komplexitás már új irányítási módszereket és berendezéseket, gyakran új munkamódszereket is megkövetelnek.
  Meghoztuk a döntést, hogy nem részenként, hanem teljes keresztmetszetében átvilágítjuk, az öntödei üzemet felmérjük, hol tartunk. Meghatározzuk a jövőképet, ahová el akarunk jutni. Ehhez kértük a LeanCenter segítségét. Ennek az együttműködésnek az eredményeképpen felmértük a kapacitásainkat, meghatároztuk a gyengeségeinket, felmértük a kockázatokat, meghatároztuk a jövőképet és az akciókat. Ezért ezúton is szeretnék köszönetet mondani a LeanCenter munkatársainak a segítőkészségéért, a rugalmasságáért - baráti légkörért - amivel segítették a munkánkat. Jelenleg a műszaki fejlesztések végrehajtásához szükséges specifikációk készítése folyik.

  Várakozással nézek elé, hogy folytassuk az együttműködést az új módszerek bevezetésénél, és az egyéb jövőbeni fejlesztéseink kapcsán.

  Wescast Hungary Autóipari Zrt. - Dobán Ferenc, Fejlesztési vezető

Itt vagyunk

LeanCenter - Működési hatékonyságfejlesztés, folyamatoptimalizálás, interim management, lean tanácsadás, lean képzés, LEAN és TPM audit

LeanCenter.hu - A LEAN szakma központja - © 2013-2017 AURUM Oktatási Központ kft. Minden jog fenntartva.

Lean képzések, amiben jók vagyunk:

Lean menedzsment, 5S, Shopfloor management, Lean office, Lean HR, Kaizen ismeretek, VSM - Értékáram elemzés, SMED - gyors átállások, TPM - Teljes körű hatékony Karbantartás, Lean alkalmazás, Lean navigáció, Lean akadémia, Lean manager, Kaizen moderátor, Kaizen manager, TPM manager, TPM szakértő / TPM expert, Kaizen szakértő / Kaizen expert, Lean szakértő / Lean Expert, Lean implementer, Lean navigátor, Lean auditor, Kaizen moderátor, Lean coach, Lean tanácsadó képzés, 5S alapismeretek, 5S koordinátor, Lean a logisztikában, Lean a minőségirányításban, Lean Green Belt, Lean Black Belt, Lean Six Sigma, Poka-yoke Hibamentes megoldások, Six Sigma Yellow Belt, Six Sigma Green Belt, Six Sigma Black Belt, Six Sigma White Belt, A3 problémamegoldás, Lean office,  Projekt menedzsment, Projekt menedzser, FMEA moderátor, FMEA – Hibamód és hatáselemzés, Ergonómia, Termelésprogramozás, termeléstervezés,  APQP - Minőségtervezés és Control Plan, PPAP - Termék jóváhagyási folyamat (Production Part Approval Process), SPC tréning , MSA - Mérőrendszerek kiértékelése (Measurement System Analysis),Global 8D - Problémamegoldó Training, Problémamegoldó technikák, DOE - Minőségjavító kísérlettervezés, Minőségfejlesztési eszközök, technikák - Seven Quality Tools, Vezetői motivációs tréning, Vezetői kommunikációs tréning, Kommunikációs tréning, Csapatépítő tréning,  Változásmenedzsment, Train the trainer (Trénerképzés), Supply Chain Management, HR Controlling, Hogyan építsünk csapatot?, Interjútechnikák, Asszertív kommunikáció és személyes hatékonyság, Nonverbális kommunikáció / Testbeszéd, Lean, Six Sigma, Folyamatmenedzsment, Kaizen menedzsment tréning, Motivációs képzés

Kapcsolódó kulcsszavak: Lean képzés, Lean Konferencia, Lean Tanácsadás, TQM, minőségmenedzsment, szervezetfejlesztés, folyamatmenedzsment, Balance Score Card, Poka-Yoke, JIT - Just in time, TPM, Six sigma, projektmenedzsment, teljesítménymenedzsment, lean enterprise, lean manufacturing, lean production, lean tools, lean szakmai, lean six, lean services, lean consumption, lean transformation, lean expo, adrenalean, lean est, lean, toyota, ford, Lean termelési rendszer, toyota termelési rendszer, tps, kanban, 5s, smed, poka yoke, jidoka, standard work, egysegesitett munka, berendezés hatékonyság, lean akadémia, működésfejlesztés, Lean,Six Sigma, Folyamatmenedzsment, Kaizen menedzsment tréning, kaizen, lean, TPS, TPM, lean fórum, jidoka, lean portál, lean elemek, lean cikk, lean publikáció, 5S, pareto, 8D, FMEA, SMED, OEE, toyota, lean vsm, value tream mapping, 7 waste, MUDA, MURI, MURA, folyamatos, fejlesztés, adatbázis, gyártósor, lean gyártócella, lean koncepció, gyártósor tervezés, lean cella, lean cell, lean production, flow, áramlás, érték, áram, value, stream, mapping, költség, csökkentés, optimalizálás, tanács, kapcsolat, Poka-Yoke, hülyebiztos, hogyan, módszer, mi a lean, karcsúsított termelés, rugalmas termelés, lean mérnök, lean szakértő, lean szakember, lean közösségi portal, halszálka, ishikawa, diagram, ishikawa diagram, ABC elemzés, lean company, lean gyártás, lean folyamatok, lean folyamat, lean filozófia, lean gondolkodás, lean gyártás, lean office, lean iroda, lean administration, kaizen mérnök, kaizen manager, lean mérnök, lean manager, six sigma ipari mérnök, SMART, OPF, one piece flow, folyamat, kanban kártya, kanban card, demand flow, flow, capacity, takt idő, ciklusidő, ütemidő, lean fejvadász, lean állás, six sigma black belt állás, leanes állás, lean expert állás, lean expert, lean manager, cip kaizen mérnök, lean szakmai közösség, lean szakma, lean fejvadász, lean koordinátor, tpm koordinátor, tpm vezető, lean design, lean line design, work cell, cell design, pull flow, push flow, flow production, húzó termelés, toló termelés, lean mérnök, lean, toyota, lean manufacturing, manufacturing, lean enterprise, lean production, lean business, production, lean production, mgmt, lean experts, lean tools, lean training, lean manufacturing, lean enterprise, production, sigma, training, management, program, lean healthcare, lean tools, lean consumption, lean six, lean training, lean thinking, lean management, sigma training, lean resources, lean administration, lean businesses, lean transformation, lean success, lean consultant, lean learning, lean trainers, lean cég, lean vállalat, lean principles, lean solutions, lean workshops, lean services, manufacturing lean, lean mfg, lean networks, system, lean termelés, lean iroda, lean eszközök, lean support, lean beruházás, lean támogatás, lean szakma, lean web, lean központ, lean enterprise, lean enterprises, lean magyar, magyar lean, lean manager, lean menedzser, lean gyártás, lean kompetenciák, lean kompetencia, lean leírás, lean szöveg, lean oktatás, lean tréning, lean magyarország, lean toyota, toyota módszer, lean tanácsadás, lean pályázat, lean cikk, tps cikk, tps publikáció, tps pdf, lean pdf, lean toyota, lean mérnök, kaizen leader, gemba leader, lean navigator, lean transformation, lean átalakulás, lean szervezet, lean competence, toyota way, lean thinking, lean szemléletmód, toyota rendszer, gyártás, Shigeo, Shingo, Ohno, Taichi, Sakitchi, interim, interim management, lean consulting, lean tanácsadó cégek, lean esettanulmány, lean tanácsadás, lean transformation, lean community, Lean, Lean Termelési Rendszer, TPS, Toyota Termelési Rendszer, Kanban, SMED, 5S, 6S, JIT, Lean production, Lean production system, Toyota production system, lean assessment center, lean ac, lean, kaiaku, kaisen, kan-ban, kaizen management, total management, total productive, total service management, flow kaizen, flow management, lean flow, lean tool, lean toolset, consulting consultancy, productive management,manufacturing lean, lean segédlet, manufacturing videos, lean képzési, lean sigma, lean képzések, lean abc, lean társadalom, lean egészségügy, lean munka, lean állás, lean menedzsment képzés, lean, GINOP, TÁMOP