Az Aurum Kft LeanCenter üzletágánál azzal foglalkozunk, hogy a belső folyamatokat elemezve és fejlesztve hatékonyabban tudjanak működni Megbízóink. Ennek érdekében szakmai tanácsokkal látjuk el őket, fejlesztési projekteket vezetünk, de akár képezzük is a belső szakembereiket. Megszüntetjük a belső folyamat-veszteségeket, fejlesztjük a szervezetet, hatékonyan működő és fenntartható menedzsment rendszert alkotunk.

Lean szakértők vagyunk, hatékony működést teremtünk

Megbízóink tudatosan dolgoznak a működésük fejlesztésén, nem félnek energiát és időt fektetni abba, hogy holnap jobb legyen. Ennek első lépése egy audit, melynek eredményeképp világosan megmutatjuk milyen úton érdemes elindulni, melyek a fejlesztendő területek a szervezetben és a folyamatokban. Az igazi munka ott kezdődik. Azért vagyunk, hogy segítsük elérni a következő lépést és a közösen kitűzött hatékonysági célokat.


Cégünk több, mint 35 éve van jelen a felnőttképzési piacon, akkreditált felnőttképzési intézményként 2004 óta nyújt szolgáltatást Partnerei számára. LeanCenter üzletágunk 2006 óta működik országos lefedettséggel. 2011-től „Lean management” képzési programunk bekerült az engedélyes képzések közé, így jelenleg közel 50 különféle specifikus programot tartalmaz már. A lean számunkra egy intelligens „szociotechnikai rendszer” mely ugyanolyan hangsúlyt fektet a folyamatokra, mint a benne dolgozó egyénekre, csapatokra és vezetőkre. A szervezetfejlesztési tevékenységek közül a diagnosztikai felmérések, a soft skill képzések, tréningek, executive és team-coaching egyaránt megtalálhatók.

Lean képzéssel és folyamatfejlesztési tanácsadással, vezetői képességekkel foglalkozó munkatársaink átlagos szakmai tapasztalata meghaladja a 25 évet. Munkatársaink ipari és szolgáltatói környezetben egyaránt otthonosan mozognak a folyamatfejlesztés és képességfejlesztés terén. Referenciáink és munkatapasztalataink kiterjednek a szerelési folyamatoktól kezdve a teljesen automatizált gyártósorok fejlesztésén keresztül a műanyag- fröccsöntés területéig, iparágak tekintetében pedig megtalálható a palettánkon a textilipar, az autóipar, elektronika ipar, nehézipar, élelmiszeripar, gépipar, bútoripar, a bankszektor, a szolgáltatói szféra és az építőipar több jelentős és nemzetközi szinten is ismert, elismert vállalata.

Munkatársaink ipari és szolgáltatói környezetben is otthonosan mozognak mind a folyamat- mind pedig a kompetenciafejlesztés területén.

ARRÓL, AMIT GONDOLUNK ÉS AMIVEL FOGLALKOZUNK

LEAN, a SIX SIGMA, a TPM és a KAIZEN nem csupán eszközök gyűjteménye, mint azt sokan gondolják, hanem egy STRUKTURÁLT, szisztematikus és TUDATOS rendszer, ahol nem a tevékenységeken, hanem a tevékenységek közötti kapcsolatokon és a körülményeken van a hangsúly. Az, hogy mit csinálunk, rendszerint technológiai kérdés, de az, hogy hogyan és miért, már sokkal összetettebb dolog, ezért is nehezebb foglalkozni vele. Egy jól MEGTERVEZETT FOLYAMAT képes önmagát szabályozni és reagálni a változó körülményekre. Ha minden nap felborítjuk a folyamatainkat, akkor a tűzoltás mellett nem marad időnk azzal foglalkozni, hogy feltehetően rosszul definiáltuk őket. Egy kevésbé hatékony, de KISZÁMÍTHATÓ folyamat jobb, mint egy hatékonyabb, de kiszámíthatatlan, mivel az elsőt lehet fejleszteni, az utóbbit nem. Ezen rejtett összefüggések felszínre hozása és javítása a lean és kaizen szemlélet esszenciája, amivel tanácsadóink elkötelezetten foglakoznak.

A lean gondolkodásmód az a kapocs, amely segít egy folyamatosan javuló, egyre hatékonyabb egészet, egy jól működő rendszert alkotni, mind kis-, mind nagyvállalati szinten. TÜV által minősített auditoraink, six sigma expertjeink segítségével egy üzleti szituációt komplex módon is elemzünk. Szívesen megyünk bele azonban részletekbe is, foglalkozunk PMI és Prince2 projektekkel. Célunk, hogy felmérve az adott megbízónál tapasztalt folyamatokat, testre szabott és finomhangolt gyakorlati megoldásokat biztosítsunk.

Hisszük és tudjuk, hogy a gyártási, logisztikai vagy bármely folyamat fejlesztéséhez elengedhetetlenül szükség van a HUMÁN OLDAL bevonására is, hogy a fejlődés fenntartható legyen. Emiatt minden programunkban kiemelten fontos szerepet kap azon módszerek átadása is, mellyel növelhető a DOLGOZÓI MOTIVÁCIÓ, elkötelezettség, a TELJESÍTMÉNY és lojalitás, ezzel együtt csökkenthető a fluktuáció is adott szervezeten belül. Egy rendezett, kényelmes, ERGONÓMIAilag megfelelően kialakított munkahelyen dolgozni sokkal motiválóbb, mint ott, ahol az alapvető feltételek ugyan rendelkezésre állnak, de azok kaotikus halmazában soha nem kerülnek a dolgozók a FLOW állapotába, vagyis soha nem fogják tudni a maximumot kihozni önmagukból. Mi segítünk abban, hogy a munkatársak sokkal többször átéljék a flow-élményt és egyre AUTONÓMabbá váljanak. Emellett olyan módszereket-technikákat adunk át, mellyel bőségesen kiaknázható az emberi KREATIVITÁS, a legnagyobb és legfontosabb ÉRTÉK a vállalat számára. Ezen kreativitás aktivizálásával, a dolgozói ÖTLETEK minél szélesebb körben történő felhasználásával a vállalat ma még álmodni sem mer arról, hogy hova fejlődhet és milyen piaci előnyöket zsebelhet be a konkurenciával szemben. De ahogy mindent, ezt is lehet persze rosszul csinálni. Mi azonban ismerjük már azokat a buktatókat, amibe a vállalatok több mint 50%-a beleesik, amikor be akarja vezetni a lean-t és elindít egy elve kudarcra ítélt „INVOLVEMENT OF PERSONEL” kampányt. Ugye, az Ön cége nem fog beletartozni ebbe az 50%-ba?

Nem csak tanácsokat adnunk, elemzünk, fejlesztünk, de KÉPEZZÜK is a szakembereket, olyan alap-, haladó- és expert szintű lean tudásanyaggal, mellyel hosszútávon ők maguk is képesek lesznek kézben tartani és ésszerűen továbbfejleszteni saját folyamataikat.
A vezetőknek a lean tudás mellett pedig olyan alapvető pszichológiai és vezetői ismereteket is átadunk, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak a csapattal és a csapatban működni, őket pedig, mint valódi vezető elismerjék és kövessék! Mert, hogy a lean egy „SZOCIO-TECHNIKAI RENDSZER”, mely az embert és a technológiát együttesen értelmezi. Mindkét oldalt folyamatosan fejlesztenünk kell a sikerhez és ez az, amivel a LeanCenter foglalkozik!

Cégünk nem azonos a LEI Hungary szervezetével.

DÍJAZZUNK A TUDÁST!

Konferenciáinkon előadóink elismerésben részesülnek, sőt minden alkalommal odaítéljük a Legjobb előadónak járó díjat is, amiről közönségszavazatok alapján döntünk! Gyakran szervezünk szakmai versenyeket, ahol szintén értékeljük és jutalmazzuk a legjobb eredményeket elérő folyamatfejlesztő teameket. Hisszük és valljuk, hogy a tudás megosztása az egyetlen út a folyamatos fejlődés irányában, ezért igyekszünk Tagjaink számára a legszélesebb spektrumon bemutatni és átadni tudásunkat, tapasztalatainkat. 

leancenter elismerések

FELSŐOKTATÁSI SZEREPVÁLLALÁSUNK

Több hazai felsőoktatási intézményben tartunk előadásokat és szemináriumokat meghívott vendégelőadóként, ezen felül állandó szakdolgozat-bírálók vagyunk a szakterületünkön. Kiemelt partnerünk a veszprémi Pannon Egyetem. 

„A LeanCenter-el olyan a kapcsolatunk, aminél jobbat egy felsőoktatási intézmény nem kívánhat. Több éve tartanak nálunk szakmai előadásokat, a VSM-et kifejezetten ők tanítják. Az emberi erőforrás menedzsment képzésünkbe is besegítenek. Sok hallgatónk náluk szerezte meg első gyakorlati tapasztalatait. Nemcsak konzulensként, hanem másutt készült szak- és diplomadolgozatok bírálóiként is mindig számíthatunk rájuk. A Lean konferenciák révén pedig a közös szervezésekkel tudtuk és tudjuk előbbre vinni a szakma hazai ügyét.” – Dr. Kovács Zoltán, dékán (Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar)

Számíthat ránk!

Képzések, tanácsadás, szervezetfejlesztés, interim management

lean képzések

Lean képzések

Pályázatképes engedélyes képzések és cégre szabott egyedi tematikák. Nyílt képzések, workshopok, lean benchmarking napok várják az érdeklődőket

lean tanácsadás

Tanácsadás

Folyamatfejlesztés, Lean és TPM rendszerek építése, gyakorlati workshopok vezetése, lean auditok kapcsán állunk Ügyfeleink rendelkezésére

Szervezet- fejlesztés

Vezetői soft fejlesztési programokkal, együttműködés-fejlesztéssel, lean coaching támogatással segítünk a fenntartható működési modell kialakításában

interim leancenter

Interim management

Átmeneti vezető- vagy szakember hiány, lean projektvezetés, lean specialista beillesztése terén is számíthat ránk interim programjainkon 6-18 hónap terjedelemben

 

 

 

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST!

Kérjük adja meg nevét, telefonszámát és jelezze, milyen témában állhatunk rendelkezésére! Szakértő kollégánk hamarosan keresni fogja Önt!

X