Képzésünk bemutatása

A lean elvű vállalat célja, hogy a Vevő számára értéket állítson elő, minimális ráfordítás mellett, veszteségektől mentesen. Ez az érték, az úgynevezett értékáram mentén azaz az értékteremtő lépések láncolataként jön létre. A VSM módszerével ezt az értékteremtő folyamatot ábrázoljuk. Vizuálissá és mérhetővé tesszük a folyamat egyes lépéseit és a folyamatközi készleteket. Ezáltal világosan érthető, látható lesz, hol vannak a folyamatban a fejlesztendő területek. A módszer nagyban támogatja a lean szemléletmód terjedését a szervezeten belül.

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a VSM alapelveit és gyakorlati módszertanát. (Value Stream Mapping: a Lean termelésen belül egy olyan technika, amelynek alkalmazásával a vállalatok munkatársai az alapanyagok és az információ áramlását elemzik és megtervezik abból a célból, hogy a terméket, vagy szolgáltatást a vállalat a megfelelő minőségben és időben tudja szállítani az ügyfeleinek)

„A LeanCenter-el olyan a kapcsolatunk, aminél jobbat egy felsőoktatási intézmény nem kívánhat. Több éve tartanak nálunk szakmai előadásokat, a VSM-et kifejezetten ők tanítják. Az emberi erőforrás menedzsment képzésünkbe is besegítenek. Sok hallgatónk náluk szerezte meg első gyakorlati tapasztalatait. Nemcsak konzulensként, hanem másutt készült szak- és diplomadolgozatok bírálóiként is mindig számíthatunk rájuk. A Lean konferenciák révén pedig a közös szervezésekkel tudtuk és tudjuk előbbre vinni a szakma hazai ügyét.” Dr. Kovács Zoltán (Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar)

Elsősorban kihelyezett formában javasoljuk a képzést, melynek során saját termelési folyamatok fejlesztésére van mód a képzés során.

A képzés tematikája:

 • A termékcsaládok meghatározása
 • A VSM nevezéktana, fogalmai, készítésének módszerei
 • A jelenlegi állapot feltérképezésének elvei
 • A tervállapot kidolgozása
 • Fejlesztési terv összeállítása
 • Gyakorlati workshop

A képzésben résztvevők képesek ..

 • felismerni a VSM alkalmazási lehetőségeit,
 • értékáram térkép önálló készítésére,
 • arra, hogy feltérképezzék a vállalat jelenlegi állapotát, folyamatait,
 • arra, hogy a jövőbeni állapotot megtervezzék, fejlesztési tervet készítsenek,
 • alkalmazni a fejlesztendő területek, folyamatok, tevékenységek meghatározásának lépéseit, a termék- és folyamatköltségek csökkentéseinek alapelveit,
 • alkalmazni a nem értékteremtő tevékenységek feltárásának elveit és lépéseit, megszüntetésének módjait,
 • a veszteségek felszámolására és a készletek tudatos csökkentésére,
 • alkalmazni a gyártási átfutási idő, a termék-kibocsátási átfutási idő (megrendelés-átvétel) csökkentésének lépéseit és módszereit.

A képzés időtartama 4 nap (32 tanóra)

Kihelyezett formában tartandó képzés esetén a megbízó vállalat saját folyamatainak elemzésével foglalkozunk a gyakorlati szakaszban, így a képzés időtartama eltérhet.

Maximális csoportlétszám: 15 fő.

Képzés módszerei: trénerek bevonásával, gyakorlati példákon, esettanulmányokon és különféle csoportos és egyéni szituációs játékokon keresztül az elméleti anyag minél pontosabb átadása.

A képzés elvégzését a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer által generált Tanúsítvány igazolja.

Jelentkezési lap

Amennyiben szeretne részt venni a fenti, nyílt formában meghirdetett képzésen, kérjük töltse ki az alábbi regisztrációs űrlapot!
Egymás alatt kérjük felsorolni a további résztvevők neveit!

Kérjen ajánlatot kihelyezett képzésre!

Kihelyezett formában igényelnék inkább a képzést?

Kérjük, töltse ki az alábbi képzés igénylő lapot!

Kinek ajánljuk?

Ez is érdekelheti!

Gyakori kérdések, válaszok

A képzés bemeneti feltétele: minimum középfokú végzettség

Ez a képzés online módon nem végezhető el, a tematika gyakorlati megközelítésű.

A képzés elvégzése munkakör betötésére nem jogosít. A képzés elvégzését a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer által generált Tanúsítvány igazolja.

A képzésen a megengedett maximális hiányzás mértéke 10%. Ennél magasabb távollét esetén nem tudunk tanúsítványt kiálltani.

Részvételi feltételek:

Az online jelentkezési lap kitöltése és elküldése megrendelésnek minősül. A szakmai napon való részvétel feltétele a teljes részvételi díj előzetes rendezése. A díj tartalmazza a fenti eseményen való részvételt, büfé bekészítést a szünetekben. A díj nem tartalmazza a szállás- és útiköltséget valamint az önköltséges menü-ebédet. Szállásáról minden résztvevő maga gondoskodik.

A csoportos kedvezmény minimum 3 fő, egyidejű jelentkezése esetén, azonos számlázási cím esetén érvényes.

A megadott e-mail címre a regisztrációt követően díjbekérőt küldünk. A részvételi díj beérkezését követően a választott számlázási módnak megfelelően juttatjuk el a számlát ugyancsak a regisztrációnál megadott e-mail címre. A számlát módosítani utólagosan nem áll módunkban!

A részvételt költségmentesen lemondani kizárólag írásban lehet (info@leancenter.hu e-mail címen), legkésőbb az eseményt megelőző 7 naptári napig. Hét naptári napon belüli lemondás vagy értesítés nélküli távolmaradás esetén a jelentkező köteles a teljes díjat megtéríteni. Akadályoztatás esetén írásban van mód a résztvevő személyének változtatására. A kedvezmények nem összevonhatók! A rendezvényen tanácsadó vállalkozások munkatársainak jelentkezését nem fogadjuk! A szakmai napokon a helyszínt biztosító vállalatok fenntartják a jogot, hogy a versenytársaiktól érkező jelentkezéseket felülbírálják! Az esemény időpontjának változtatásához való jogunkat fenntartjuk.

X