Képzésünk bemutatása

A vevői igények, elvárások gyakran változnak, a darabszámok, a termelési mennyiségek ingadoznak a megrendelt mennyiséghez képest. A vállalat feladata az, hogy ezeket az igényeket lehetőleg azonnal teljesítse; a váltások azonban általában technológiai váltásokkal is járnak. A módszer célja, hogy az átállásokat elemezve és fejlesztve minimalizálja az átállás időigényét, ezzel támogatva a célt. Módszerek és eszközök egész sorát adjuk át a képzésen, melyre alapozva hihetetlen eredményeket érhet el a vállalat, növelve ezzel rugalmasságát és a Vevő elégedettségét. A képzés kiemelkedő eredményeket produkál vállalati kihelyezett képzésként, hisz ilyen esetben valós átállási folyamatot elemzünk és fejlesztünk közösen, workshop formájában.
A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a SMED (Single Minute Exchange of Die), mint lean eszköz használatának alapelveit és módszereit.

Figyelem, a workshop azonnali és mérhető eredményeket produkál!

A képzés tematikája:

 • lean menedzsment alapismeretek
 • SMED elmélete és rendszertani illesztése
 • hétköznapi átállási folyamat elemzése, fejlesztése
 • saját, rövid (kb 30 perces) átállási folyamat felvétele egy csoportban
 • folyamat értékelése, fejlesztési javaslatok
 • módosítások után az új folyamat lepróbálása
 • két csoportban, két nagyobb átállás (kb 2 órás) folyamatának rögzítése önállóan
 • folyamatok elemzése
 • két átállási folyamat feltárt hibáinak közös értékelése
 • fejlesztési javaslatok összesítése a két folyamatra önállóan
 • módosítások előkészítése
 • új átállási folyamatok lefuttatása, visszamérése
  tanulságok összesítése,
 • standardizálási lehetőségek azonosítása
 • menedzsment beszámoló

A képzésben résztvevők ..

 • ismerik a SMED módszerének elméletét, helyét és rendszertani illeszkedését a lean menedzsmentben
 • ismerik az átállási idő definícióját,
 • ismerik az átállási idők tudatos csökkentésének alapelveit, az átállás lépéseinek rögzítését és elemzését,
 • ismerik az értékadó tevékenységek és veszteségek elkülönítésének alapelveit, a folyamat elemzésének lépéseit,
 • képesek elkülöníteni a külső és belső tevékenységeket, valamint képesek a belső tevékenységek külső tevékenységgé való konvertálására,
 • képesek önállóan csökkenteni a külső és belső tevékenységek elvégzésének idejét,
 • képesek elvégezni és a későbbiekben kontrollálni a külső és belső műveletek sorrendjének szabványosítását.

A képzés időtartama 5 nap (40 tanóra)

Maximális csoportlétszám: 15 fő.

Képzés módszerei: trénerek bevonásával, gyakorlati példákon, esettanulmányokon és különféle csoportos és egyéni szituációs játékokon keresztül az elméleti anyag minél pontosabb átadása.

A képzés elvégzését a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer által generált Tanúsítvány igazolja.

Jelentkezési lap

Amennyiben szeretne részt venni a fenti, nyílt formában meghirdetett képzésen, kérjük töltse ki az alábbi regisztrációs űrlapot! A "Regisztrálok!" gombra kattintva az adatait beküldi. Amennyiben azt tapasztalja, hogy a folyamat nem indul meg, kérjük próbálja ismét Chrome böngészővel vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@leancenter.hu címen!
Egymás alatt kérjük felsorolni a további résztvevők neveit!
RegisztrációA "Regisztrálok!" gombra kattintva az adatait beküldi. Amennyiben azt tapasztalja, hogy a folyamat nem indul meg, kérjük próbálja ismét Chrome böngészővel vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@leancenter.hu címen!

Kérjen ajánlatot kihelyezett képzésre!

Kihelyezett formában igényelnék inkább a képzést?

Kérjük, töltse ki az alábbi képzés igénylő lapot!

Kinek ajánljuk?

Ez is érdekelheti!

Gyakori kérdések, válaszok

A képzés bemeneti feltétele: minimum középfokú végzettség

Ez a képzés online módon nem végezhető el, a tematika gyakorlati megközelítésű.

A képzés elvégzése munkakör betötésére nem jogosít. A képzés elvégzését a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer által generált Tanúsítvány igazolja.

A képzésen a megengedett maximális hiányzás mértéke 10%. Ennél magasabb távollét esetén nem tudunk tanúsítványt kiálltani.

Részvételi feltételek:

Az online jelentkezési lap kitöltése és elküldése megrendelésnek minősül. A szakmai napon való részvétel feltétele a teljes részvételi díj előzetes rendezése. A díj tartalmazza a fenti eseményen való részvételt, büfé bekészítést a szünetekben. A díj nem tartalmazza a szállás- és útiköltséget valamint az önköltséges menü-ebédet. Szállásáról minden résztvevő maga gondoskodik.

A csoportos kedvezmény minimum 3 fő, egyidejű jelentkezése esetén, azonos számlázási cím esetén érvényes.

A megadott e-mail címre a regisztrációt követően díjbekérőt küldünk. A részvételi díj beérkezését követően a választott számlázási módnak megfelelően juttatjuk el a számlát ugyancsak a regisztrációnál megadott e-mail címre. A számlát módosítani utólagosan nem áll módunkban!

A részvételt költségmentesen lemondani kizárólag írásban lehet (info@leancenter.hu e-mail címen), legkésőbb az eseményt megelőző 7 naptári napig. Hét naptári napon belüli lemondás vagy értesítés nélküli távolmaradás esetén a jelentkező köteles a teljes díjat megtéríteni. Akadályoztatás esetén írásban van mód a résztvevő személyének változtatására. A kedvezmények nem összevonhatók! A rendezvényen tanácsadó vállalkozások munkatársainak jelentkezését nem fogadjuk! A szakmai napokon a helyszínt biztosító vállalatok fenntartják a jogot, hogy a versenytársaiktól érkező jelentkezéseket felülbírálják! Az esemény időpontjának változtatásához való jogunkat fenntartjuk.

X