Tar Elemér, Univer Product Zrt.

Az Univer Product Zrt termelési és karbantartási rendszerének folyamatos fejlesztése és folyamatainak rendszerbe foglalása, szabályozása a jelenlegi gazdasági és munkaerő piaci helyzetben még aktuálisabbá vált, mint azelőtt bármikor. Ennek a célkitűzésnek a megvalósítására első lépésként felkértük az Aurum Oktatási Központ Szolgáltató Kft., LeanCenter üzletágát, hogy auditálja karbantartási folyamatainkat és tegyen javaslatot a fejlesztendő területekre.

A tanulmány rámutatott a hiányosságokra és előrevetítette a TPM képzés szükségességét. A képzés egy teljesen eltérő rendszer szemléletet mutatott be, mint amelyet eddig működtettünk.

Számos munka módszer és gyakorlati példa bemutatásával oktatónk érzékeltette, hogy az „így szoktuk csinálni, miért változtassunk rajta” hozzáállásból milyen eredményeket, hatékonyságot, rendszer és folyamat szabályázási változásokat tudunk generálni az új szemléletnek köszönhetően.

A képzést lebonyolító tréner szakmai tapasztalatának, gyakorlatias attitűdjének köszönhetően a tematika tartalmi elemei hitelesek és könnyen emészthetőeknek bizonyultak. Oktatónk közvetlen előadói stílusával rövid időn belül megtalálta a megfelelő kommunikációt a különböző vérmérsékleti típusú kollégákkal és ennek eredményeként interaktívvá vált az elsőre „száraznak” ígérkező tréning anyag.

Az elsajátított ismeretek beültetése a szakmai munkába a következő időszak feladata. A tréning oktatási anyagának felhasználásával elkezdődött egy fejlesztési folyamat, melynek időszakos felülvizsgálatánál a továbbiakban is számítunk a LeanCenter útmutatásaira.

X